Header toplijst cadeauboeken voor hem
Header toplijst cadeauboeken voor hem
Toplijst

Top 10 cadeauboeken voor hem

December, een maand vol eten, drinken, liefde en cadeaus! Ben jij nog opzoek naar een perfect cadeau voor onder de kerstboom? Boeken doen het altijd goed! Om je even op weg te helpen hebben wij een lijst opgesteld met boekentips voor mannen. Kies een van de prachtige, spannende of vermakelijke boeken uit de lijst en je zorgt gegarandeerd voor een glimlach op zijn gezicht!

De Kooi – Marcel van de Ven

In 2003 zette de Nederlandse politie een eenheid op die zo geheim was dat zelfs binnen het korps bijna niemand ervan wist. In De Kooi kijkt undercoveragent Marcel van de Ven terug op spannende acties die hij met zijn collega’s uitvoerde en de grote gevolgen ervan, zowel op het gebied van opsporing als voor zijn eigen leven. Dit deed hij samen met een aantal andere leden allemaal vanuit de Kooi, hun streng beveiligde basis. Vanuit hier leverden ze een unieke bijdrage aan de strijd tegen onder meer moordenaars, terroristen, drugshandelaren, overvallens en ontvoerders. Dag en nacht stonden ze paraat, 365 dagen per jaar. Ze déden dit werk niet, ze wáren het. Nog nooit trad iemand van dit team naar buiten. Een spannend jongensverhaal die je vanaf de eerste zin niet meer los laat.

Man man man, het boek – Domien Verschuuren, Bas Louissen & Chris Bergström

Luister je graag naar de podcast van Man man man? Dan hebben Domien Verschuuren, Bas Louissen en Chris Bergström geen introductie meer nodig. In Man man man, het boek vertellen de jongens alles wat je altijd wilde weten over mannen maar nooit durfde te vragen. Net zoals de podcast bevat dit boek openhartige gesprekken over mannelijkheid. Het biedt een kwetsbare en grappige inkijk in hoe De Moderne Man zichzelf tegenwoordig ziet. Daarnaast bevat het boek enkele langere persoonlijke verhalen, waarin de auteurs ‘geen gêne hebben om over emoties te praten of te tonen wie ze echt zijn. Een grappig boek wat zeker onder de kerstboom thuis hoort.

Stille sport – Mart Smeets

Voor de echte sportliefhebbers introduceert Mart Smeets zijn nieuwe boek Stille sport. Het zou een veelbelovend sportjaar worden, 2020. Naast de gebruikelijke evenementen zoals het EK voetbal en de Olympische Spelen. Maar toen kwam corona. In de sportwereld ontstond paniek, twijfel, teleurstelling, verdriet. Wat ging er wel door en wat niet? Mocht er publiek bij de wedstrijden? Welke stunts waren er te bedenken? De Tour de France ging pas eind augustus onder zwaar corona-regime van start, voetbalstadions waren spookachtig leeg en evenementen verder afgelast. Mart Smeets werkt o.a. voor Radio 1 en Ziggo Sport en neemt je mee door het sportjaar van 2020.

Een gewaarschuwd man – Michael Connelly

Ervaren verslaggever Jack McEvoy heeft eerder moordenaars ontmaskerd. Wanneer een vrouw met wie hij ooit een onenightstand had wordt vermoord, stuit hij op het meest ingenieuze criminele meesterbrein waar hij ooit mee in aanraking is gekomen. Jack stort zich op de zaak, tegen alle waarschuwingen van de politie en zijn eigen redacteur in, en doet een schokkende ontdekking die deze moord verbindt met andere mysterieuze moorden. Maar ook hijzelf wordt verdacht en hij moet zich in allerlei bochten wringen om uit de gevangenis te blijven. Voor de echte thrillerliefhebbers het perfecte boek!

Vad3r – Pepijn Lanen

Zoek jij nog een boek voor een (aanstaande) vader? Dan hoort Vad3r zeker op jouw lijstje thuis. Pepijn Lanen schetst een intiem portret van het ouderschap, dat tegelijkertijd actueel en universeel is. Pepijn Lanen, ondertussen vader van drie kinderen, neemt je mee in verschillende hoogtepunten in het kleine alledaagse en probeert antwoord te zoeken op de kleine vragen. “Als ik mijn kinderen in hun ogen kijk, krijg ik kortsluiting in mijn hoofd door liefde. Hun bestaan is een wonder dat mijn hersenen nauwelijks kunnen registreren.”

Gertjan Verbeek – Eddy van der Ley

Gertjan Verbeek is misschien wel de meest uitgesproken voetbaltrainer en analist van Nederland. De ex-bokser en profvoetballer vierde successen bij Heerenveen, Heracles Almelo en AZ. Stelde teleur bij Feyenoord en FC Twente. En beleefde avonturen in Duitsland en Australië. Hij zegt wat hij denkt, kan nors en betweterig uit de hoek komen, maar heeft ook een sociale kant die weinigen kennen. Hij maaktte kennis met schrijver Eddy van der Ley wat een verrassend portret van een veelzijdige selfmade man oplevert, die als tiener bijna de verkeerde afslag in het leven nam. Voor de echte voetbalfans het perfecte kerstcadeau.

Opgewekt naar de eindstreep – Hendrik Groen

Fan van de dagboeken van Hendrik Groen? Dan mag zijn laatste dagboek zeker niet ontbreken. Hendrik Groen moet constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Dat levert het nodige gestuntel op. Hij besluit opnieuw een dagboek bij te gaan houden in een poging weer wat meer grip op de werkelijkheid te krijgen. Het leven wordt er voor Hendrik Groen namelijk niet aangenamer op. Hij wordt overgeplaatst naar een verzorgingshuis in Bergen aan Zee en hierdoor is de Oud-Maar-Niet-Dood-club uit elkaar gevallen. Gelukkig heeft hij nog drie trouwe vrienden over om hem op het rechte pad te houden: Leonie, Frida en Juffrouw Jansen. Samen met deze bondgenoten sleept Hendrik zich opgewekt naar de eindstreep.

Een beloofd land – Barack Obama

In dit langverwachte eerste deel vertelt Barack Obama het verhaal van een jongeman die op zoek is naar zijn identiteit tot de leider van de vrije wereld. Een periode vol dramatische veranderingen. Obama neemt je mee op reis, die voert van zijn eerste politieke ervaringen, de cruciale overwinning in de voorverkiezingen en de avond van 4 november 2008, toen hij tot president van de Verenigde Staten werd uitgekozen. Hiermee werd hij de eerste Afro-Amerikaan die het hoogste ambt in het land zou bekleden. Een waanzinnige interessant boek en een mooie aanrader als cadeau voor de feestdagen.

Proeven als een pro – Cees van Casteren

Wijnliefhebbers opgelet! Het ultieme boek over wijn proeven. Proeven als een Pro leert je proeven met de methode waarmee Cees van Casteren zijn Master of Wine examen haalde. Met de zes stappen van de Karaatmethode wordt wijnproeven voor iedereen kinderspel. Wijnproeven is geen kunst, maar vergt wel de juiste kennis, discipline en methodiek. Cees van Casteren legt op een toegankelijke manier uit waar wijn om draait en deelt de methode die hem Master of Wine heeft gemaakt.

Tom Clancy Vijandelijk contact – Mike Maden

Op zoek naar een spannend boek voor onder de kerstboom? In Vijandelijk contact van Mike Maden moet Jack jr. tot het uiterste gaan om achter de waarheid te komen. Daarbij komt hij tegenover een vijand te staan die maar op één ding uit is: vijandelijk contact. Jack Ryan, president van de Verenigde Staten, heeft verregaande plannen om de verdediging van de oostgrens van Europa te versterken. Plotseling wordt hij echter, om onverklaarbare redenen, gedwarsboomd. Maar door wie precies? En waarom? In een poging om meer te weten te komen over de vijand wordt Ryans zoon Jack jr. door de Campus naar Polen gestuurd.

Reina Author Photo
Reina Zenden