01 Mees Kees
Nieuws

10 jaar Mees Kees!

Schrijfster Mirjam Oldenhave schreef 10 jaar geleden haar allereerste Mees Kees boek, Een pittig klasje. Mees Kees bestaat momenteel uit een boekenreeks van 9 boeken en de volgende volgt ook alweer! Dit moet gevierd worden!

Mirjam Oldenhave

Mirjam Oldenhave wist als klein meisje al dat ze juf wilde worden, wat ze uiteindelijk ook werd. Ze gaf toneel- en muziekles voor het speciaal onderwijs. Ook kan ze acteren, zingen, gitaar en accordeon spelen, maar ook schrijven. Door de verhuizing van Nijmegen naar Amsterdam is Mirjam op een cursus kinderboeken schrijven gegaan. Dit vond zij zo leuk dat ze is blijven schrijven en zelfs succesvol werd. Mirjam schreef meer dan 40 boeken, onder andere Plan drie, Skaten!, Geheim agent, P.S. Ik ben verliefd en de boekenreeks van Mees Kees. De illustraties zijn gemaakt door Rick de Haas. Ook Rick schrijft boeken, zoals de boeken over Elmo.

Boekenreeks Mees Kees

De boekenreeks van Mees Kees bestaat tot nu toe uit 9 boeken, een filmeditie bestaande uit Een pittig klasje en Mees Kees op de kast, een doeboek, een winters doeboek en een meester- en juffenboek.

Feest

Om 10 jaar Mees Kees te vieren zijn er allerlei leuke feestactiviteiten gepland! Er is een nieuw Mees Kees-lied, er verschijnt een nieuw boek: Mees Kees buiten de lijntjes en er komt een nieuwe film: Mees Kees langs de lijn, die vanaf 7 december in de bioscoop is! Bij Kidsweek hebben ze een super gave Mees Kees-krant gemaakt en mensen kunnen Mees Kees online en offline feliciteren. Ook is er een Grote Mees Kees Show te zien in de theaters. De show wordt gespeeld door MOEX. MOEX bestaat uit Mirjam Oldenhave, Rick de Haas, Roos de Wijs en Irene Schepers.

Nieuw boek

Mees Kees buiten de lijntjes gaat over de school van Mees Kees en zijn leerlingen. De school moet sluiten, want er zijn te weinig leerlingen. Over 41 dagen gaat de school dicht… Gaat het groep 6b lukken om te blijven? En in november komt er nog een nieuw boek uit over Mees Kees: Veel Mees Kees.

De boekenreeks van Mees Kees

 1. Mees Kees - Een pittig klasje
 2. Mees Kees - Op de kast
 3. Mees Kees - Op kamp
 4. Mees Kees - Gaat verhuizen
 5. Mees Kees - Bloedjelink
 6. Mees Kees - In de gloria
 7. Mees Kees - Op de planken
 8. Mees Kees - De rekenrap
 9. Mees Kees - De sponsorloop
 10. Mees Kees - Buiten de lijntjes
 11. Veel Mees Kees
Isabel Thumb
Isabel