100 Snelle Wereldrecepten Header
Recensies

100 snelle wereldrecepten: “Makkelijk, gevarieerd en heerlijk.”

De blog van Jorrit van Daalen Buissant des Amorie en Sofie Chanou, Lekker en Simpel, werd in januari 2012 opgericht en is inmiddels uitgegroeid tot een van de drukstbezochte foodblogs van Nederland. De blog wordt per maand bekeken door meer dan 1 miljoen unieke bezoekers. 100 snelle wereldrecepten is het vierde boek dat door dit duo geschreven werd.

30 minuten

De gerechten staan binnen 30 minuten op tafel en alle ingrediënten zijn te vinden in de supermarkt. Met dit kookboek tover je op een drukke dag toch een bijzonder gerecht op tafel en waan je je even in Italië, Amerika, Afrika of Azië.

Fris en vrolijk

Het boek wordt verdeeld in 5 hoofdstukken, 5 werelddelen, ieder met een eigen kleur. Bijna alle hoofdstukken worden nog eens onderverdeeld in landen. Zo heb je bijvoorbeeld bij het hoofdstuk Azië: Libanon, Turkije, India, Thailand, Japan, Indonesië en Korea. Door het gebruik van verschillende kleuren per hoofdstuk ziet het boek er fris en vrolijk uit. En als je zin hebt in een gerecht uit Australië kun je het makkelijk vinden door het boek te openen bij de groene kleur.

Watertanden

Alle gerechten worden kort en krachtig beschreven met gebruik van maximaal twee alinea’s. Op één pagina staat het recept en op de ander staat een grote foto van het gerecht. De foto’s zien er smakelijk uit en je gaat er spontaan van watertanden. Tijdens het uitproberen van de recepten liep ik tegen het probleem aan dat mijn eten er minder aantrekkelijk uitzag dan het gerecht op de foto. Maar over de smaak valt niet te twisten. Ik heb erg genoten van alles wat ik heb geprobeerd.

Aanrader

Lekker en Simpel is voor iemand die niet al te lang in de keuken wil ploeteren, maar die wel een heerlijk gerecht op tafel wil zetten. Je hoeft niet heel ervaren te zijn met koken om de recepten te kunnen volgen. Makkelijk te bereiden, heel gevarieerd en binnen 30 minuten op tafel. 100 snelle wereldrecepten is een echte aanrader.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.

Angelique Auteur Foto Lees Magazine
Angelique