Pnheader
Toplijsten

6 boekentips van Pascale Naessens

Pascale Naessens reisde op achttienjarige leeftijd de wereld rond als internationaal fotomodel. Maar na vijf jaar koos ze toch weer voor haar geboorteland België. Hier begon ze haar tv-carrière bij VTM als omroepster en presentatrice van verschillende programma’s. Maar haar ware passie ligt bij eten, om precies te zijn: de cultuur van eten. Op 22 augustus verscheen haar nieuwste boek Puur Pascale 2.

Wij vroegen Pascale welke boeken haar op dit moment inspireren. Bekijk hieronder haar tips.

6 boekentips van Pascale Naessens

1.

Brutazur

Brutazur

Het verhaal van een door vrijheid geobsedeerde vrouw die, onder de schuilnaam Brutazur, alle conventies achter zich laat om haar seksuele behoeften te vervullen tot buiten de grenzen van haar huwelijk, en dit met goedkeuring van haar man. Brutazur is het relaas van het ongewone leven van een jonge, aantrekkelijke vrouw van Chinese afk omst die worstelt met haar verlangens en engagementen, haar blitzcarrière en het onverwachte moederschap. Een levenswandel met harde keuzes - soms rauw, soms grappig maar altijd eerlijk. Doorleefde non-fictie.

Bekijk op bol.com

2.

Het nieuwe mentaal

Het nieuwe mentaal

Absolute must-read voor iedereen die mentaal sterker wil staan. In haar bestseller Mentaal Kapitaal toonde neuropsychologe Elke Geraerts hoe we ons brein beter kunnen wapenen tegen stress, burn-out en andere mentale problemen. In Het Nieuwe Mentaal gaat ze een stap verder: het is hoog tijd dat we onze maatschappij aanpassen aan ons brein, en niet omgekeerd.

Bekijk op bol.com

3.

Carpe diem

Carpe diem

In Carpe diem haakt Roman Krznaric in op het feit dat het motto van de Romeinse dichter Horatius nog altijd springlevend is. Maar 'Pluk de dag' is ook gekaapt door de consumentenindustrie en de mindfulnessbeweging. Zij hebben het motto vernauwd tot 'Koop de dag' en 'Pluk het nu'. Krznaric wil het tweeduizend jaar oude motto heroveren op zijn kapers. Daarvoor schrijft hij de eerste cultuurgeschiedenis van Carpe diem. Hij laat zien hoe de slogan kan inspireren om je over te geven aan waarachtig genot, om spontane acties te verzinnen, en kansen te grijpen in het dagelijks leven én in de politiek. Wanneer kun je het best de dag plukken en wanneer niet?

Bekijk op bol.com

4.

Ons hart

Ons hart

Dokter Pedro Brugada is onze bekendste hartspecialist en ook internationaal een topdokter. In Ons hart - gebruiksaanwijzing en onderhoudsboekje, krijgt de lezer niet alleen het verbazende levensverhaal van deze nieuwe Belg maar vooral informatie over hoe het hart - onze motor - en de bloedvaten werken.

Bekijk op bol.com

5.

Wil

Wil

Het is oorlog. Antwerpen wordt bezet door geweld en wantrouwen. Wilfried Wils acht zichzelf een dichter in wording, maar moet zich ook zien te redden als hulpagent. De mooie Yvette wordt verliefd op hem, haar broer Lode is een waaghals die zijn nek uitsteekt voor joden. Wilfrieds artistieke mentor, wil juist alle joden vernietigen. Zich manoeuvrerend tussen twee werelden probeert hij te overleven, terwijl de jacht op de joden verdergaat. Jaren later vertelt hij zijn verhaal aan een van zijn nakomelingen.

Bekijk op bol.com

6.

The Case Against Sugar

The Case Against Sugar

More than half a billion adults and 40 million children on the planet are obese. Diabetes is a worldwide epidemic. Evidence increasingly shows that these illnesses are linked to the other major Western diseases: hypertension, heart disease, even Alzheimer's and cancer, and that shockingly, sugar is likely the single root cause.

Bekijk op bol.com