01 Puppy Love
Zelf lezen

Bertine: ''Met boeken als deze wordt lezen voor iedereen een feest!''


Wanneer Brandon vraagt of Nikki een paar dagen op zeven schattige puppy's kan passen, zegt ze direct ja! Een paar snoezige hondjes verzorgen, dat is toch niet zo moeilijk? Nikki verstopt de puppy's thuis en neemt ze stiekem mee naar school, maar de hondjes hebben andere plannen! En MacKenzie? Die wil wraak! Van de serie Dagboek van een muts zijn wereldwijd al meer dan 25 miljoen exemplaren verkocht.

Onweerstaanbaar
En ik weet waarom! Het knalroze omslag met té schattige illustratie en overal pootafdrukjes is onweerstaanbaar voor ieder jong meisje. Door het kleurgebruik, de keuze voor verschillende lettertypes in de titel en het mooie formaat van het boek is het een absolute eye-catcher. Een heel aantrekkelijk boek dat ongetwijfeld prachtig staat op de boekenplank in iedere meisjeskamer. Zie daar maar eens aan voorbij te lopen in de winkel zonder het te kopen...

02 Puppy Love

Lezen wordt een feest

Tja, en als je het boek dan openslaat zie je een echt dagboek, geschreven in korte alinea's en vol met schitterende, soms pagina grote zwart-wit illustraties. Een heel mooi geheel dat lekker vlot weg leest en heerlijk herkenbaar is voor ieder meisje (ook voor de wat oudere meisjes onder ons... ;-) ). Puppy love is een geweldig komisch verhaal vol meidenvenijn en puberproblemen dat je echt niet kunt lezen zonder af en toe ontzettend te moeten lachen. Jaloezie, verliefdheid, jezelf totaal voor schut zetten ten overstaan van je klasgenoten en wel door de grond kunnen zakken; Rachel Renée Russell beschrijft het allemaal op haar eigen onnavolgbare, hilarische wijze.

We kennen allemaal wel zo'n ontzettend populair meisje wiens haar altijd goed zit, die overal uitstekende cijfers voor haalt en hopen vriendinnen heeft, toch? En stiekem vinden we zo'n meisje gewoon hartstikke irritant. Niet moeilijk dus om mee te voelen met Nikki als ze weer eens wat gemene opmerkingen van MacKenzie te verwerken krijgt. Je voelt de vonken tussen de rivaliserende meiden bijna door het papier heen vliegen! En dan zijn er natuurlijk nog de onwijs schattige puppy's, aan hun lot overgelaten en totaal onweerstaanbaar. Logisch dat hoofdpersoon Nikki ze mee naar huis neemt. Hoe moeilijk kan het nu helemaal zijn om zeven pups te verzorgen zonder dat je huisgenoten (lees: ouders) er vanaf weten? Of zou dat toch nog best eens tegen kunnen vallen? Lees Nikki's dagboek en je weet het!

Of je nu een echte boekenverslinder bent of niet; met boeken als deze wordt lezen voor iedereen een feest!

Bertine Nieuwe Foto
Bertine