Header toplijst thriller
Header toplijst thriller
Toplijsten

Top 10 beste thrillers

Nog maar een paar weken wachten en dan beginnen de Spannende Boeken Weken weer. Drie weken lang staat de boekenwereld in het teken van thriller- en horrorboeken. Maar welke boeken moet je nu echt lezen tijdens deze weken? Wij hebben speciaal voor jou een lijst samengesteld met tien boeken die je echt gelezen moet hebben.

Souvenir - Suzanne Vermeer

Souvenir - Suzanne Vermeer

Vertrek naar het zonnige Italië in het boek Souvenir van Suzanne Vermeer. Souvenir is alweer het vierendertigste boek van Vermeer, waarin ze je meeneemt in een gloednieuw spannend verhaal. Elk jaar komen er verschillende winter- en zomerthrillers uit van Suzanne Vermeer. Zo kom je in de nieuwste thriller terecht in het leven van Nienke Dijkstra en haar moeder Carolien. Zij vertrekken voor een kookcursus naar Umbrië. Maar als op een ochtend Carolien opeens is verdwenen gaan alle alarmbellen bij Nienke af. De moeder blijkt een taxi te hebben genomen naar Florence, de stad waar ze enkele jaren heeft gewoond. Wanneer Nienke aankomt in Florence loopt het spoor al snel dood. Nienke is ten einde raad en weet niet meer wat ze moet doen. Twee jaar geleden kreeg Carolien te horen dat ze lijdt aan de ziekte Alzheimer en sinds kort lijkt ze niet meer te weten wat ze doet. Maar als er in Nederland nog een drama plaatsvindt, weet Nienke niet meer wat ze moet doen. Lukt het haar om haar moeder te vinden? En het drama in Nederland onder controle te krijgen?


Ondergronds - David Baldacci

Ondergronds - David Baldacci

De gas- en olliewinning blijken het broeinest te zijn voor de grote problemen waar de stad London in North-Dakota mee kampt. De FBI-agenten Amos Decker en Alex Jamison moeten in Ondergronds van David Baldacci achter de daders aan van de misdaden. De twee agenten worden gevraagd om de dood van Irene Cramer te onderzoeken. Na de autopsie op het lichaam wordt ze gedumpt op een vuilnisbelt, maar dit is pas het begin van deze vreemde zaak. Al snel komen ze erachter dat Irene niet de lieve juffrouw blijkt te zijn, die iedereen denkt dat ze is. 's Nachts gaat ze namelijk te werk als prostituee. De sekte waar zij bijhoorde is gehuisvest op een terrein dat nog niet zo lang geleden het eigendom was van een ultrageheime faciliteit van de luchtmacht. De stad blijkt vol geheimen te zitten. Als er nog een moord wordt gepleegd, moeten Decker en Jamison er alles aan doen om de dader te vinden. Tijdens hun zoektocht naar de dader krijgen ze hulp uit onverwachte hoek.


Vergeef me - J.D. Barker

Vergeef me - J.D. Barker

Bereid je voor op de spannende en zenuwslopende finale van de Sam Porter serie. Vergeef me van J.D. Barker is het laatse deel in de reeks. J.D. Barker neemt je nog een keer mee in het onderzoek van Sam Porter naar de seriemoordenaar. Anson Bishop is de hoofdverdachte van de reeks gruwelijke moorden. Hij geeft zich over aan de politie en komt met een schokkende bekentenis. Het hele onderzoek staat door deze getuigenis op losse schroeven en zorgt ervoor dat de levens van de betrokken rechercheurs verandert. Terwijl Bishop wordt ondervraagd, worden er kort na elkaar vier lijken gevonden. Ze zijn allemaal in zout gelegd en zorgvuldig gepositioneerd. Naast deze overeenkomst wordt er ook bij elk lijk een briefje gevonden met de tekst Vergeef me, vader. Deze woorden halen lang vergeten herinneringen naar boven bij rechercheur Sam Porter. Maar wie is nou eigenlijk deze beruchte seriemoordenaar?


Als het bloedt - Stephen King

Als het bloedt - Stephen King

Niet één, niet twee, niet drie, maar vier spannende horrorverhalen in het nieuwste boek van meester horrorschrijver Stephen King. Als het bloedt bevat de verhalen De telefoon van meneer Harrigan, Het van Chuck, Rat en Als het bloedt. Kom terecht in vier spannende horrorverhalen, waarin je te maken krijgt met vermissingen, het einde van de wereld en een aanslag op een basisschool.


De heren van de tijd - Eva García Sáenz de Urturi

De heren van de tijd - Eva García Sáenz de Urturi

Eva García Sáenz de Urturi zorgt in De heren van de tijd voor een goede mix tussen spanning, geschiedenis en cultuur. Het laatste deel in de Witte Stad serie neemt je mee in de zoektocht naar de dader van een reeks gruwelijke moorden. Unai López de Ayala moet de moorden zien op te lossen. Het boek De heren van de tijd lijkt identieke beschrijvingen te geven over de moorden die plaatsvinden. De toren van Nograro, een fort dat al eeuwen wordt bewoond door dezelfde familie, blijkt een cruciale rol te spelen in zijn onderzoek. Wanneer de tijd verstrijkt, komt Unai erachter dat het boek ook identitieke gelijkenissen heeft met zijn verleden. Wanneer hij hier achterkomt staat zijn hele leven op de kop.


Nog lange niet - M. J. Arlidge

Nog lange niet - M. J. Arlidge

Helen Grace raakt verstrikt in een race tegen de klok, wanneer er steeds meer lijken worden gevonden.Één ding hebben de slachtoffers gemeen, wanneer ze gebeld worden weten ze dat hun laatste uur is geslagen. De dader blijft Grace elke keer een paar stappen voor. Zij heeft geen verdachte, geen motief en geen aanwijzingen. Totdat Grace een patroon ontdekt, de dader heeft het namelijk op een vriendengroep gemunt. Het leven van de vrienden staat op zijn kop, nu ze weten dat elk telefoontje hun laatste kan zijn. Kom te weten wie de seriemoordenaar is, in het boek Nog lange niet van M.J. Arlidge.


Wild - Harlan Coben

Wild - Harlan Coben

Stap in de wereld van Wilde en strafrechtadvocaat Hester Crimstein in het nieuwe boek Wild van Harlan Coben. Wilde is dertig jaar geleden gevonden in de bossen. Hij wist niet wie hij was en hoe hij in de bossen terecht is gekomen. Zijn omgeving heeft hem daarom Wilde genoemd. Nu dertig jaar later is er weer een kind vermist, maar niemand weet of dit meisje een uit de hand gelopen verstoppertje speelt. De enige die zich zorgen maakt om haar is Hester Crimstein, zij is bang dat er meer aan de hand is. Al snel roept ze de hulp in van Wilde, die door zijn verleden in de bossen vast wel weet waar hij moet zoeken. De hoop op een goede afloop verdwijnt als zelfs Wilde het meisje niet kan vinden.


Niemand komt je redden - Alex Marwood

Niemand komt je redden - Alex Marwood

Leden van de sekte De Ark wonen al jaren diep in de bossen van Noord-Wales. Hier verschuilen zij zich achter metershoge muren voor de buitenwereld. Ze proberen zo min mogelijk in contact te komen met de buitenwereld. Het noodlot slaat toe wanneer er een giftig gas uitbreekt, dat ervoor zorgt dat honderden leden omkomen. De chaos in het kamp breekt uit en de overlevenden vertrekken in alle paniek. Romy bevindt zich in de groep van overlevenden en komt terecht in een vreemde buitenwereld. Hier moet ze langzaam leren wie ze kan vertrouwen en bij wie ze uit de buurt moet blijven. Ze komt er langzamerhand ook achter waarom haar moeder haar zomaar achterliet. Maar wat gebeurt als je je verleden wil vergeten, maar jouw verleden je niet loslaat? Ga op zoek naar de antwoorden in het boek Niemand komt je redden van Alex Marwood.


Stil maar - Carla Kovach

Stil maar - Carla Kovach

Zin in een spannende thriller? Dan ben je bij Stil Maar van Carla Kovach aan het goede adres. Het verhaal neemt je mee in de ontvoering van Deborah Jenkins. Als het meisje in de stromende regen op weg is naar huis, wordt ze aangesproken door een man in een busje. Hij biedt haar een lift aan, maar al snel wordt ze gedrogeerd en het busje in getrokken. Wanneer Deborah wakker wordt, ziet ze dat ze is vastgebonden aan haar enkels en dat ze vast zit in een koude en donkere kamer. Detective Gina Harte is bekend met de zaak. Het onderzoek naar Deborah levert niks op en niet veel later wordt ze dood verklaard. Na vier jaar wordt er op de drempel van de bibliotheek een baby te vondeling gelegd. Een anonieme tipgever belt de politie om te vertellen dat ze een dna-test moeten doen om achter de identiteit van de moeder te komen. Harte is al snel aanwezig bij de bibliotheek, maar wat zij niet verwacht en waar zij niet op voorbereid is, is het feit dat de baby het kind is van de vermiste Deborah. Dit betekent dat Deborah nog leeft, maar waar is ze?


Glazen vleugels - Katrine Engberg

Glazen vleugels - Katrine Engberg

Kopenhagen staat op de kop als er een nieuwe moord is gepleegd. Een bezorger vindt tijdens zijn ronde een overleden vrouw in de fontein. Ze lijkt te zijn doodgebloed door de vele symmetrische snijwonden die ze op haar lichaam heeft zitten. Recheurcheur Jeppe Kørner moet deze moord oplossen. Tijdens zijn onderzoek komt hij terecht bij het hart van het zorgsysteem. Hier staat ambitie en corruptie hoog op de lijst en zijn mensen minder bezig met de empathie en medemenselijkheid. Maar lukt het hem om de moord op te lossen voordat er een nieuw slachtoffer valt? Je leest het allemaal in het nieuwe boek Glazen vleugels van Katrine Engberg.


86491059 629476980943735 401905988539514880 n
Hilde Schipper