Dwdd Boek Vd Maand Feb 2019
Toplijsten

Boekentips n.a.v. DWDD's boek van de maand Moord op de moestuin

Moord op de moestuin van Nicolien Minzee is gister verkozen tot boek van de maand februari bij De Wereld Draait Door. Het boekenpanel van DWDD kwam samen en aan tafel werden de boeken Woorden schieten tekort van Nicci Gerrard, De muur van John Lanchester, en Het grote Rembrandt voorleesboek van Joke van Leeuwen besproken, maar de winnaar was Moord op de moestuin.

Moord op de moestuin gaat over Thijs en Judith. Ze zijn amper getrouwd wanneer Thijs een hartaanval krijgt. Op de dag dat hij thuiskomt uit het ziekenhuis slaan de buren aan het verbouwen. Schoonzus Cora en zwager Ab besluiten dat een pan soep niet afdoende is: er dient stevig uitgerust te worden. Daarom wordt er een boswachterswoning gehuurd op een landgoed, voor de hele zomer maar liefst, met zijn vieren. Echter: nergens op aarde is het écht rustig, en eenmaal op het landgoed aangekomen blijkt daar een verbeten strijd gaande, ogenschijnlijk over een boom. Een strijd die op bloedstollende en evenzeer dolkomische wijze uit de hand loopt.

Ben je fan van Moord op de Moestuin, dan zijn deze boeken van de auteur Nicolien Mizee vast ook iets voor jou!

Meer boeken door Nicolien Minzee

1.

De kennismaking

De kennismaking

In 1994 krijgt Nicolien Mizee les in scenarioschrijven van Ger Beukenkamp. Er ontvouwt zich een klassieke meester-leerlingrelatie. Nicolien ziet in Ger een boven de normale mensen verheven God. Om ook buiten de lessen haar gedachten aan de zijne te kunnen spiegelen, begint ze hem faxen te sturen. Eerst een paar, dan bijna dagelijks, vele jaren lang. Ger antwoordt nooit. De kennismaking. Faxen aan Ger (1994‒1997) is het geopenbaarde deel van een eenzijdige fascinatie.

Bekijk op bol.com

2.

De porseleinkast

De porseleinkast

Na het succesvolle De kennismaking, waarin Nicolien Mizee begint met haar faxen aan Ger Beukenkamp, verschijnt het vervolg: De porseleinkast (1997‒1998). Hierin maken we onder anderen kennis met het Orakel, dat in tegenstelling tot Ger wél met Nicolien in gesprek treedt en haar een zekere mate van geestelijke gezondheid helpt te bewaren.

Bekijk op bol.com

3.

Voor God en de Sociale Dienst

Voor God en de Sociale Dienst

Voor God en de Sociale Dienst is de debuutroman van Nicolien Mizee. In drie faxen aan haar scenarioleraar en redder beschrijft de hoofdpersoon met treffende ironie en compromisloze eerlijkheid de moeizame zoektocht naar zichzelf. Een razendsnel en verontrustend boek

Bekijk op bol.com

4.

De halfbroer

De halfbroer

Tien jaar geleden verscheen Toen kwam moeder met een mes, de alom bejubelde Haarlemse familiekroniek van Nicolien Mizee. De halfbroer is het nog geestiger en gevoeliger vervolg. Het gekrakeel binnen de familie is als vanouds en goddank ook de unieke, snedige stijl waarin Mizee haar omgeving fileert én bezingt. De halfbroer gaat over hoe bijzonder het is om gewoon te zijn. De hoofdpersoon doet verwoede pogingen om grip op haar leven te krijgen. Is het mogelijk een ander ooit echt te doorgronden? Wat is oprecht, wat opschepperij?

Bekijk op bol.com

5.

De wereld van Wollebrandt

De wereld van Wollebrandt

Op een gure januaridag komen vier Nederlandse jongeren aan op Mortimer Mansion, een kostschool voor bijzonder onderwijs in Cornwall. In dit typisch Britse kasteel met zijn wonderlijke esoterische staf en zijn ruige omgeving belanden ze in de brugklas. Ze beleven van alles wat je kunt verwachten van pubers die bij hun ouders weg zijn... en nog veel meer. De wereld van Wollebrandt werd geschreven door Nicolien Mizee. Ieder van de vier hoofdpersonen beleeft zijn eigen avontuur, en worstelt met zijn eigen probleem. In deze grappige en spannende boeken schiepen vier fantasierijke auteurs samen een hoogsteigen maar realistische wereld.

Bekijk op bol.com

Moord op de moestuin

Moord op de moestuin

Thijs en Judith zijn amper getrouwd wanneer Thijs een hartaanval krijgt. Op de dag dat hij thuiskomt uit het ziekenhuis, gaan de buren verbouwen. Judiths zus Cora en haar man Ab besluiten een zomerhuisje voor vier personen te huren op landgoed Groenlust, een paradijselijke plek. De idylle wordt echter verstoord door een gruwelijke vondst, en al snel blijkt dat ook in dit paradijs een strijd op leven en dood woedt. Judith gaat op onderzoek uit en ontdekt talloze motieven voor evenzovele vetes, niet in de laatste plaats rondom een zeldzame saffraanperenboom.