Header toplijst cadeau feestdagen
Header toplijst cadeau feestdagen
Toplijsten

Top 10 boeken voor onder de kerstboom

Door: Naomi Kappe
15/12/2020
3 min

De maand december is anders dan anderen, maar niet minder gezellig! Zo kun je kerstcadeautjes verzenden naar mensen waar je veel om geeft of cadeautjes geven binnen jouw gezin. Jezelf trakteren op iets moois, mag natuurlijk ook altijd. Deze toplijst staat vol cadeauboeken die perfect zijn voor onder de kerstboom. We hebben boeken voor vrouwen en ook mannen. Mensen die meer uit hun dromen willen halen of mensen die van kokkerellen houden. Oftewel er zal zeker iets voor jou bij zitten!

Lekker en Simpel ZOET – Jorrit & Sofie van Daalen Buissant des Amorie

Speciaal voor de zoetekauwen is er het kookboek Lekker en Simpel ZOET. Jorrit en Sofie van Daalen Buissant des Amorie zijn de oprichters van de website Lekker en Simpel. Hier plaatsen zij recepten die, je raadt het al, lekker maar toch ook simpel zijn. Wie wil dat nou niet? Na een aantal kookboeken te hebben gemaakt vol hoofdgerechten, is daar eindelijk een boek met zoete recepten. Met maar liefst 125 recepten ben jij de komende weken wel zoet; denk aan taarten, cakes, cheesecakes, toetjes en ook koekjes. Met welk recept start jij?

Wil je meer weten over het boek? Lees dan onze recensie over Lekker en Simpel ZOET van Sofie & Jorrit van Daalen Buissant des Amorie.

The self-made guide – Emilie Sobels

Je hebt een eigen bedrijf of je bent carrière aan het maken bij een werkgever. Je bent self-made, oftewel 'zelfgemaakt'. In The self-made guide van Emilie Sobels staan 21 interviews met unieke vrouwelijke rolmodellen die jou meer vertellen over hun belangrijkste lessen, valkuilen en ook missers. Wat jij daarmee doet mag je zelf bepalen, want jij hebt de touwtjes in handen!

Wil je meer weten over het boek? Lees dan onze recensie over The self-made guide van Emilie Sobels.

Smokey Goodness BBQ Feast on Fire – Jord Althuizen

Kerst wordt sowieso anders dit jaar, maar niet minder gezellig. Haal de BBQ tevoorschijn en zet met dit kookboek nieuwe tradities neer. Denk bijvoorbeeld aan een compleet BBQ-menu; van Veggy Feast tot Smokey Italian en Yankee Classics tot Smokey Showpieces. Elke dag of feestje is een reden om de BBQ klaar te zetten. Dit nieuwe boek van Jord Althuizen bevat lekkere recepten voor diner, brunch en ook borrelbites. Wat serveer jij deze kerst?

Wil je meer weten over het boek? Lees dan ons interview met Jord Althuizen over Smokey Goodness BBQ Feast on Fire.

Martien – Jan Dijkgraaf

“Wat goéééd!” Ook Martien Meiland heeft zijn eigen boek uitgebracht. Jan Dijkgraaf schreef de biografie over deze tv-persoonlijkheid die je kunt kennen van Chateau Meiland. Je houdt van ‘m of je vindt ‘m vréselijk. In dit boek vertellen Martien, Erica, Maxime, Montana en broer Jaap hun verhaal. Hoe de jeugd van Martien was, over zijn alcoholische vader, over Martiens onvoorwaardelijke liefde voor Erica en nog veel meer. Dit boek is perfect voor vrouwen én mannen die meer willen weten over Martien Meiland en zijn gezin.

Socrates op sneakers – Elke Wiss

Filosoof Elke Wiss tackelt de kunst van een goed gesprek in haar boek Socrates op sneakers. Tegenwoordig hebben onze gesprekken meer weg van een debat, dan een goede dialoog. We praten liever dan dat we luisteren en proberen anderen te overtuigen van ons gelijk. Toegeven iets niet te weten? Dat is geen optie! Hoe mooi zou het zijn als je op elk moment en in iedere situatie weet hoe je precies de juiste vraag stelt die leidt tot een goed gesprek? Dat leert Elke Wiss jou aan de hand van inspiratiebron Socrates en andere filosofen. Een mooi cadeauboek voor mensen die op zoek zijn naar meer verdieping en verbinding door middel van een goed gesprek!

Wil je meer weten over het boek? Lees dan onze recensie over Socrates op sneakers van Elke Wiss.

Sapiens, het beeldverhaal – Yuval Noah Harari

Voor alle mensen die meer willen weten over de geschiedenis van de mensheid, is Sapiens van Yuval Noah Harari een aanrader. Harari doceert geschiedenis en bracht de afgelopen jaren boeken uit zoals Sapiens, Homo Deus en 21 lessen voor de 21ste eeuw. Maar nu is daar een nieuw boek: Sapiens, het beeldverhaal. Een boek voor jong én oud! Op een nieuwe manier wordt de geschiedenis van de mensheid laten zien. Een leuk cadeau voor mensen die bekend zijn met Harari’s werk of voor mensen die voor het eerst kennismaken.

Wil je meer weten over het boek? Lees dan onze recensie over Sapiens, een beeldverhaal van Yuval Noah Harari.

Indostok – Vanja van der Leeden

Vorig jaar werd Indorock van Vanja van der Leeden bekroond met Het Gouden Kookboek 2019. Dit najaar heeft ze weer een kookboek uitgebracht genaamd Indostok; een vurige love ballad voor saté. ‘Wat doet ons zo smachten naar een dampend sateetje? Begint het al bij het vuur onder de sissende stokjes? Is het de grillsmaak waardoor ons oerinstinct wordt aangezet? Of laat die onweerstaanbare marinade onze tong swingen?' Een eerbetoon aan de saté; je leest het allemaal in Indostok!

De rat van Amsterdam – Pieter Waterdrinker

Meesterverteller Pieter Waterdrinker bracht De rat van Amsterdam uit; zijn omvangrijkste en meest ambitieuze roman tot nu toe. Het boek bestaat uit een aangrijpend verhaal dat over liefde gaat. Thema’s zoals emigratie, ontheemding en het eeuwige verlangen naar zingeving en geluk komen aan bod in dit boek van Waterdrinker.

Benieuwd naar het verhaal van het boek? Lees de recensie over De rat van Amsterdam van Pieter Waterdrinker.

Vrouwen van de Leeuwenhof 1 - Agneta’s erfenis – Corina Bomann

Het is 1913 en Agneta heeft afstand genomen van haar machtige familie om een vrij leven te lijden als student in Stockholm – met de charmante Michael aan haar zijde. Dan ontvangt ze ineens een telegram die haar leven op zijn kop zet. Ze moet terugkeren naar Landgoed de Leeuwenhof omdat haar een adellijke titel en luxe leven wordt aangeboden. Was dat niet precies hetgeen waaraan ze wilde ontsnappen? Wat gaat Agneta kiezen?

Begin aan het allereerste deel van de Vrouwen van de Leeuwenhof boekenserie, zodat je ook aan het tweede deel kunt beginnen tijdens de feestdagen. In 2021 komt er namelijk een deel 3 aan en ben jij er helemaal klaar voor! Benieuwd naar het boek? Lees de recensie over Agneta’s erfenis van Corina Bomann.

Troje – Stephen Fry

Al eerder schreef Stephen Fry de bestsellers Mythos en Helden. Ook nu brengt hij de Griekse mythen weer naar onze tijd. Hij waagde zich aan zijn derde mythe-boek die gaat over de Trojaanse Oorlog. Een verhaal van niet alleen oorlog, maar ook liefde. Nadat Paris de beeldschone Helena heeft weggekaapt naar Troje, trekken de Grieken met een vloot van duizend schepen ten strijde tegen de Trojanen. Het is het begin van een strijd die maar liefst tien jaar zal duren. Troje is het klassieke verhaal waarin heldendom en haat, liefde en verdriet, wraak en spijt, hoop en wanhoop samenkomen.

Naomi foto lees magazine
Naomi Kappe