Header toplijst cadeaus voor haar def
Header toplijst cadeaus voor haar def
Toplijsten

Top 10 cadeauboeken voor haar

Pakjesavond is net achter de rug en we bereiden onszelf alweer voor op de kerstdagen; cadeautjes onder de kerstboom of lootjes trekken met de familie. Ben jij nog op zoek naar een perfect cadeau voor haar? Wij hebben 10 mooie cadeauboeken op een rijtje gezet die het altijd goed doen! Denk aan kookboeken, thrillers, romans, boeken over geluk of gewoon een boek die je aan het lachen maakt. Voor iedere vrouw wat wils!

#benikdit - Mariska Veenhof-Bulten

Toen Mariska Veenhof-Bulten zelf moeder werd, had ze graag willen weten dat ze niet alleen was in haar worsteling. Ze hoopt dan ook met haar boek #benikdit in de tijd van #momlife en #perfectmom een eerlijk verhaal te vertellen over hoe het écht is als een perfectionist moeder wordt. Iedere moeder en ook vader moet na de geboorte van een kind weer op zoek naar een nieuwe balans. Vragen als ‘ben ík dit?’ of ‘ben ik dít?’ borrelen bij elke kersverse ouder wel in het hoofd, maar er wordt weinig over gesproken. In #benikdit wil Mariska vrouwen laten zien dat ze niet alleen zijn in een worsteling met het nieuwe moederschap. Een perfect cadeau voor de kersverse moeders, maar ook voor vrouwen die moeder gaan worden.

Hem versus haar – Ellen Hoog & Kelvin de Lang

Hebben jullie altijd discussies over de lunch of het avondeten? En verschillen jullie smaken enorm? Ellen Hoog en haar man Kelvin de Lang hebben ook altijd discussies in de keuken. Zij eet graag plantaardig, hij eet graag vlees. Zij wil lekker fruit en groente in een gerecht, maar hij wil extra koolhydraten en eiwitten. Gelukkig hebben zij een oplossing gevonden: gerechten met een twist! In Hem versus haar staan lekkere recepten voor het ontbijt, de lunch, diner en tussendoortjes met een twist voor hem en haar. Met dit kookboek serveer jij binnenkort portobello’s met parelcouscous, spinazie en geitenkaas voor haar en voor hem spicy gehakt en gesmolten kaas. Of andersom!

Ik ben er niet – Lize Spit

‘Wij waren de twee scheefgezakte pilaren die, zodra je ze tegen elkaar aan deed leunen, steviger zouden staan dan één ongeschonden, op zichzelf staande pilaar ooit kon. Het zou goed komen met ons, zolang we samen bleven.’ De Brusselse Leo is tien jaar samen met haar vriend Simon. Ze zijn verbonden door een moeilijke jeugd en hebben weinig anders dan elkaar. Totdat alles kantelt. Simon komt midden in de nacht thuis en lijkt ineens een heel ander mens. Langzaam stort Leo’s nauwkeurig opgebouwde leven in elkaar, tot het punt waarop het gevaarlijk wordt. Ik ben er niet van Lize Spit is een verhaal over toewijding en verraad, over twee mensen die elk op hun eigen manier gemankeerd zijn en hun best doen om opgemerkt te worden.

Kleed jezelf gelukkig – Manon Meijers

Manon Meijers, een van Nederlands bekendste stylisten, helpt je in haar boek Kleed jezelf gelukkig de kracht van kleding te ontdekken. Soms onderschatten we deze kracht en leren we die niet goed in te zetten. Dat is natuurlijk erg zonde, want je kunt alleen al door de juiste kleding te dragen gelukkiger zijn. Manon laat je stap voor stap zien hoe je dit doet. Daarnaast helpt ze jou je stijl te vinden, zonder dat je daarvoor weekenden lang moodboards moet plakken. Ben jij op zoek naar jouw kledingstijl? En wil je graag weer met veel plezier voor de kast staan? Dan is dit boek perfect voor jou!

De olijfboom – Lucinda Riley

Voor alle vrouwen die dol zijn op De zeven zussen boekenserie en ook andere boeken willen proberen van Lucinda Riley! In De olijfboom volgen we de jonge Helena die tijdens een zomer in Cyprus voor het eerst in haar leven verliefd wordt. Vierentwintig jaar later erft ze het vakantiehuis waar ze destijds verbleef en besluit ze de zomer met haar gezin door te brengen. Zodra ze arriveert in Cyprus komen de herinneringen weer naar boven; zoals de geheimen die ze toen achterliet op het eiland. Haar man en zoon weten niets van haar verleden. Op een dag loopt Helena haar jeugdliefde tegen het lijf. Dit zorgt voor een botsing tussen haar verleden en het heden, wat gevolgen heeft voor haar gezin. Hoe dat afloopt lees je in De olijfboom!

Kingsbridge 4 - De schemering en de dageraad – Ken Follett

In De schemering en de dageraad gaan we terug de tijd in, naar de periode 997 na Christus. Engeland wordt van twee kanten belaagd. Gerechtigheid is ver te zoeken en geweld en wetteloosheid zijn aan de orde van de dag. De koning staat machteloos en de chaos regeert. In deze turbulente tijden raken de levens van drie mensen onlosmakelijk verbonden met elkaar en met een klein gehucht dat later Kingsbridge zal worden genoemd. Dit is het vierde deel in de Kingsbridge-saga maar kun je ook beschouwen als een prequel, waarvan de eerdere delen het vervolg zijn. Zo kun je het boek lezen als vierde deel of als eerste deel. Een perfect cadeau voor fans van Ken Follett, Kingsbridge of historische romans.

Happy in 100 dagen – Josje Smeets

Geef jij jouw geluk een ‘zeventje’? Waarschijnlijk heb je alles wel op een rijtje, maar voelt het niet altijd zo. Je zou wel wat dingen willen verbeteren aan je leven, maar naar een psycholoog of coach gaan? Dat gaat net een stap te ver! Gelukspsycholoog Josje Smeets schreef het boek Happy in 100 dagen waarin ze jou een shortcut route laat zien naar geluk. Je leert de basisprincipes van geluk, je wordt begeleidt tijdens het zelfonderzoek en Josje motiveert je de eerste stappen te zetten. Trek je comfy schoenen aan en begin je 100-daagse; 2021 is jouw jaar. Ready, set, action!

Home Made Basics – Yvette van Boven

Dit kookboek verdient een vaste plek in de keuken! Heb je een handje hulp nodig bij het maken van oersmakelijke dagelijkse kost? Pak Home Made Basics van Yvette van Boven erbij en maak het recept aan de hand van handige stap-voor-stapuitleg. Met dit kookboek maar je simpele dressings, huisgemaakte verse tortilla’s, zelfgemaakte gnocchi van groenten of ingelegde radijsjes. Een inspiratieboek voor jong en oud, en recepten waarmee je origineel en gezond eten op tafel zet.

Wil je meer weten over het boek? Lees dan onze recensie over Home Made Basics van Yvette van Boven.

Midwinter – Suzanne Vermeer

Toen Alice de Vreede 21 jaar was ging ze voor het laatst op wintersport. Het begon als een heerlijke vakantie, maar liep uit op een groots drama; een ongeluk met verstrekkende gevolgen en het was allemaal haar schuld. Acht jaar later, Alice is 29, besluit ze op aanraden van haar nieuwe psycholoog met een vriendengroep mee te gaan op skivakantie. In eerste instantie lijkt de trip een succes, maar wanneer het weer slechter wordt, lopen de onderlinge spanningen hoog op. De groep wordt geconfronteerd met hun ergste nachtmerrie. Om het er levend vanaf te brengen, moet Alice de demonen uit haar verleden zien te bedwingen.. Spannend! Een mooi kerstcadeau voor fans van Suzanne Vermeer.

Waarom het mama geen zak kan schelen – Gill Sims

Mama droomt van een pittoresk huisje met een rozenperk en kakelende kippen in de tuin. Maar het leven loopt zoals altijd anders. De kippen blijken vals en zwijgen, de rozen hebben verraderlijke doornen en dan die lieftallige kleuters.. Die zijn getransformeerd tot onuitstaanbare tieners. In plaats van te fantaseren over wie er zou winnen in een gevecht, brengen ze heel de dag snapchattend door, slenteren ze door het thuis en communiceren ze uitsluitend door middel van een zucht. Maar natuurlijk niet als er van mama wordt verwacht dat ze in de vroege uurtjes haar taxidiensten aanbiedt. Kan mama ook maar één moment voor haarzelf hebben? En kan ze eindelijk een manier vinden om er helemaal geen zak om te geven? Gill Sims schreef de hilarische Waarom het mama geen zak kan schelen, het derde deel van haar serie over moeder Ellen Russell.

Naomi foto lees magazine
Naomi Kappe