Chickslovefood 20 Minutes Or Less
Recensies

Chickslovefood – Het 20 minutes or less: Ideaal voor alle bezige bijen met een strakke planning!

De titel van dit boek, namelijk Het 20 minutes or less – kookboek, sprak mij gelijk aan. Stiekem houd ik niet van koken houd en zit er niet op zit te wachten om urenlang in de keuken te staan. Is er dan eindelijk een kookboek dat bij mij past?

20 minuten
En precies daarom klonk het voorwoord van Chickslovefood voor mij ook als muziek in de oren: “We snappen dat je aan het eind van een lange dag geen zin meer hebt om met een boodschappenlijst van drie A4’tjes naar de supermarkt te gaan. Onze recepten bedenken we daarom met zo min mogelijk ingrediënten, wel zo makkelijk. Maar wat we óók als geen ander begrijpen, is dat je aan het einde van de dag niet altijd nog puf hebt om een uur in de keuken te staan. Sterker nog, niet eens een halfuur.” Dit kookboek is dus voor iedereen die geen tijd/zin heeft om eindeloos in de keuken te staan doordat alle recepten in minder dan 20 minuten klaar zijn. Dit kookboek is dus voor mij!

Comfort food
Mijn huisgenoten en ik beslote op een zondag dit kookboek erbij te pakken. We hadden zin in ‘comfort food’, maar vonden een bezoekje aan de snackbar toch net te ver gaan. Zo kwamen we op de ‘spaghetti met chiligarnalen’. Het gerecht was inderdaad zo klaar en gemakkelijk te bereiden. Het was niet alleen eenvoudig, maar ook echt lekker. Het was een simpele maaltijd en daarom perfect voor een luie zondagavond of voor een doordeweekse dag waarbij je geen tijd hebt om een uitgebreid diner op tafel te zetten. Dus niet alleen ideaal voor studenten, maar ook voor werkende moeders!

Gevarieerd
De gerechten uit het boek zijn onwijs gevarieerd. Je hebt recepten voor zowel ontbijt, als lunch en diner. Het varieert van zoete gerechten tot drie verschillende soorten tosti’s, en van de Aziatische keuken tot Italiaanse recepten. Er is voor de liefhebber ook keus uit veel vegetarische recepten. Op deze manier kan je elke dag een maaltijd uit dit boek bereiden en toch gevarieerd eten.

Bezige bijen
Hierboven beschrijf ik een doelgroep, namelijk studenten, starters en werkende moeders. Ik ben van mening dat de opmaak van dit boek erg aansprekend is voor deze doelgroep. De foto’s van de gerechten worden ondersteund door leuke sfeerafbeeldingen. Het gebruik van tekst en de vormgeving heeft een jeugdige en frisse uitstraling. Een extra pluspuntje is dat er boven de bereidingsbeschrijving heel duidelijk aangegeven staat hoe veel tijd je kwijt bent aan het klaarmaken van het gerecht. Ideaal voor alle bezige bijen onder ons die rekening moeten houden met een strakke planning!