Ilfu
Nieuws

11 t/m 13 mei International Literature Festival Utrecht

Van 11 tot en met 13 mei barst het International Literature Festival Utrecht, kortweg ILFU, los in TivoliVredenburg. Het festival brengt (inter)nationale romanschrijvers, vertalers en lezers bijeen en geeft dit jaar vanwege de verhuizing naar TivoliVredenburg extra aandacht aan literatuur en muziek.

Schrijvers uit alle windstreken
Speciaal voor dit festival haalt Het Literatuurhuis schrijvers vanuit de hele wereld naar Utrecht: Graham Swift, Johan Harstad, Nino Haratischwili, Tim Parks, Rachel Cusk, Mary Costello en Pierre Jarawan. Maar ook grote namen uit de Nederlandse literatuur zijn van de partij. Onder anderen Hanna Bervoets, Herman Koch, Paulien Cornelisse, Sonja Barend, Nelleke Noordervliet en Hugo Borst staan op het podium van TivoliVredenburg.

Muziek & Literatuur
Natuurlijk is er ook muziek op een festival in het muzikale hart van de stad. Jordi Lammers, Ingmar Heytze en Nelleke Noordervliet brengen verhalen bij liedjes van Joni Mitchell, live gezonden door Mathilde Santing. Bindervoet & Henkes presenteren nieuwe Nederlandse vertalingen van nummers van Bob Dylan. En de Amerikaanse singer-songwriter Suzanne Vega komt exclusief naar het ILFU voor een concert gewijd aan haar literaire heldin Carson McCullers.

En nog veel meer..
Het programma vol optredens, interviews en signeersessies van (inter)nationale schrijvers en muzikanten dus. Maar er is meer! Minicolleges, literaire films in ’t Hoogt, prijsuitreikingen (oa voor de C.C.S. Crone Stipendia 2017 voor beloftevolle Utrechtse auteurs), een expositie over De Stijl literair en een presentatie van het bidbook om in 2017 UNESCO City of Literature te worden. Zodat Utrecht voor in de eeuwigheid barst van de internationale literatuur! Kijk op de website van ILFU voor meer informatie.