Header Jeroen Meus 4
Recensies

Dagelijkse Kost 4: “De fans slikken het met plezier als zoete koek.”

Na blauw, rood en groen is het nu de beurt aan een gele cover. Nummer 4 intussen in de Dagelijkse Kost reeks. Evenredig met het succes van Jeroen Meus op de Vlaamse Televisie. Zijn liedje is duidelijk nog lang niet uitgezongen en de seizoenen van Dagelijkse Kost blijven elkaar opvolgen.

Verdwenen

Ik haalde bij nummer 3 al aan dat het zonde was om diezelfde basisrecepten in elk nummer te herhalen. Dat bleken ze ook in de redactie door te hebben want de basisrecepten zijn in nummer 4 helemaal verdwenen.

Geslaagde combo

En hoewel we al aan nummer 4 toe zijn, is het concept nog lang niet uitgemolken. Geen zalfjes en schuimpjes in Dagelijkse Kost, wel de ruwere, brute keuken met veel smaak. En toch kom je stilaan regelmatig ook wat exclusievere ingrediënten tegen zoals Sint-Jacobsnoten of oesters. Toch wel een risico omdat niet iedereen daar wild van is. Maar in het geval van Meus lijkt het toch weer een geslaagde combo. De fans slikken het met plezier als zoete koek.

Favorieten

Ook deze keer bleek het moeilijk om me te beperken tot 5 favorieten, ik ga dus voor 7:

  • Spaghetti met worst, spekjes en champignons
  • Vegetarische empanada’s
  • Krabburgers met lavasmayonaise
  • Orecchiette met spinazie en drie kazen
  • Spinaziesalade met geitenkaas, quinoa en gebakken shiitake’s
  • Koekjes voor bij de koffie
  • Dikke omelet met spekjes, champignons en kaas

Spatten

De boeken van Dagelijkse Kost nodigen uit om gebruikt te worden in de keuken. Ze hebben een iets kleiner formaat, wat het handig maakt om ze te gebruiken. En hoewel ze ook op esthetisch vlak mooi gemaakt zijn, heb ik toch geen schrik voor een spat vet op de pagina’s. De boeken dienen om gebruikt te worden. En die spatten hebben dan wel hun charmes. Het oog wil ook wat. Dagelijkse Kost is intussen een mooie, kleurrijke reeks in mijn boekenkast. Maar wel een reeks in het soort dat veel gebruikt wordt.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.