Business 561388 960 720
Managementboeken

De businessromanticus, over dromen, idealen en passie voor wat je doet

Hoe je in iedere baan betekenis kan vinden? Daar heeft Tim Leberecht het antwoord op.

Plezier
Tim Leberecht is hoofd marketing van een internationaal ontwerp- en architectenbureau. Hij schrijft voor Forbes, Fast Company en Wired, en is adviseur van The Human Agency, een collectief voor sociale innovatie. En het belangrijkste; hij heeft nog steeds plezier in zijn werk.

De businessromanticus
“Na het lezen van dit boek zal je over veel meer manieren beschikken om je open te stellen voor pleziertjes, de mysteries, de momenten van transcendentie, en zelfs voor de zorgen om het dagelijks bestaan op je werk. Je zult stralen te midden van alle kommer en kwel. Je zult beter begrijpen hoe je ruimte kunt maken voor deze ervaringen, zowel met je collega’s als voor je klanten. Je zult de regels van de businessromanticus in handen hebben die aangeven hoe je naar je romantische opvattingen kunt handelen en hoe je ze helder kunt formuleren voor anderen. Verbazend genoeg zal deze verandering van perspectief en instelling overal om je heen tot onvoorziene mogelijkheden leiden, met de meest onverwachte partners. En dan begint de romantiek van voren af aan.” Deze quote uit De businessromanticus geeft aan wat het boek jou zou kunnen brengen.

De lat
Volgens Tim hebben mensen vaak geen passie en betrokkenheid wanneer ze op het werk zijn. Hij moedigt je aan om de lat hoger te leggen en meer van jezelf te geven en de romantiek terug te brengen in werk en leven. In dit boek spreekt hij meerdere mensen die deze romantiek in hun werk weten te behouden. Waaronder een café-eigenaar in Berlijn die een drijvende kracht is in de start-upwereld, een data-analist die elke dag de schoonheid van spreadsheets bewondert en een Argentijnse bankier die een schoenveterrevolutie teweegbrengt. Dit boek brengt de betrokkenheid en het enthousiasme in je werk weer terug.

Romantic

Actie en romantiek

“Hoewel dit boek geen nieuw zakelijk paradigma of nieuwe economische theorie introduceert, is het wel bedoeld om conventies te doorbreken. Het is een oproep aan diegenen voor wie zakelijk excelleren en efficiëntie niet goed genoeg zijn. In deze zin is het een klein boek, op menselijke maat. Het moedigt je aan om een romantische kijk op zakendoen te krijgen: je anders te gedragen, maar eerst vooral, anders te kijken, anders te voelen en anders te handelen. Het begint op persoonlijk niveau, maar uiteindelijk heeft deze verandering het potentieel om een grootschalige institutionele en systeemverandering op gang te brengen. Het spel blijft misschien hetzelfde, maar als we het volgens andere regels spelen, zal het uiteindelijk beter worden.”

Behaalde doelen
In het boek worden zelfs specifieke actiepunten weergegeven. Taken als ‘kom uit de kast als businessromanticus’, ‘maak gebruik van een businessromantische functieomschrijving’ en ‘maak een lijst van je geheime liefdes’ worden uitvoerig besproken. Zelf een businessromanticus worden is met dit boek dus eenvoudig haalbaar!

Zaken

Meer lezen over balans tussen werk & privé?

  • Het weekend van zeven dagen: Semler laat zien dat het veel eenvoudiger is dan het lijkt om een goede balans te vinden tussen werk en vrije tijd. Het natuurlijke resultaat is een weekend van zeven dagen.
  • Tot hier en niet verder: In dit boek legt de auteur uit hoe je werk en privéleven zo kunt inrichten dat je er niet meer aan onderdoor gaat. Dus uit met die smartphone en gun jezelf periodes off-line!
  • Twee carrières op een kussen: In deze, geheel herziene editie van Twee carrières op één kussen beschrijven de ervaren coaches Aukje Delahay en Marianne van der Pool hoe man en vrouw hun carrière kunnen combineren met de zorg voor kinderen, én het draaiend houden van een huishouden.
  • Mama moet werken: Mama moet werken! is een praktisch boek dat werkende moeders een steuntje in de rug geeft in de alledaagse ratrace.
  • Vrouwen en ambitie: Vrouwen en Ambitie brengt een belangrijk, nieuw standpunt in een actuele en vaak felle discussie.
  • Vrouw op de apenrots: 61 lessen van een zakenvrouw in een mannenwereld.
  • Sterke mannen slimme vrouwen: Wie niet sterk is moet slim zijn. Om carrière te maken, zal je vooral egomacht moeten laten zien.
Team Spirit 207319 960 720

Meer lezen over collega’s & wat daarmee te doen?

  • Collega’s en andere ongemakken: Niets menselijker dan de mens op de werkvloer. Bazen dekken zich in met onbegrijpelijk taal, charismatische salesmanagers verkopen kletskoek per kilo, een narcistische collega die jouw idee pikte krijgt de promotie waar jij op zat te wachten. En jij? Jij wilt gewoon leren van kritiek. Totdat je het krijgt.
  • Gids voor de kantoorjungle: over de bitch, irritante stagiair, geboren leider, controlfreak en andere kantoortypes.
  • Alle collega’s dood: Alle collega’s dood is een tragikomische coming of age-roman en tegelijkertijd een studie van leven in de wetenschap, vol sprankelende, absurde dialogen.