Header happiness profile
Header happiness profile
Recensies

De Cambridge happinessprofiler van Patrick van Hees geeft je inzicht in je eigen geluk en hoe je dit omzet in de praktijk.

We willen allemaal graag gelukkig zijn. Daarom ontwikkelde Patrick van Hees een test. De Cambridge happinessprofiler. Met dit boek krijg je 2 belangrijke handvaten: inzicht in je eigen geluk en adviezen voor in de praktijk. Dat allemaal gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken en aanbevelingen van experts. Geluk is namelijk geen magie, het is meetbaar en dus ook maakbaar.

Festina Lente, haast je langzaam. Die spreuk van Erasmus is een pareltje uit De Cambridge happiness-profiler van Patrick van Hees en een van de redenen waarom je dit boek zou moeten lezen.

Lijfspreuk

Haast je langzaam, het zou mijn lijfspreuk kunnen zijn. Ik zit boordevol ideeën, loop vaak voor de troepen uit en moet dus vaak wachten op de rest. Als het me lukt kalm plaats te nemen in de wachtkamer, gebeuren er vaak twee dingen: ik krijg anderen mee in mijn denkwereld én de plannen krijgen meer tijd van rijpen.

Digitale test

Dat ik dat scherp zie, is vermoedelijk een van de graadmeters die me gelukkig maken. Want dat ben ik, blijkt uit de digitale test die je kunt doen met de unieke code uit het boek. Die chap, de Cambridge happiness-profiler-test is een soort quickscan waarmee je snel komt te weten hoe gelukkig je bent, hoe dat komt en hoe je er aan kunt werken. Een frisse blik waarmee je vervolgens de hoofdstukken waar jij het meeste baat bij hebt tot je kunt nemen. Een tip hierbij is om niet te vergeten de andere hoofdstukken ook te lezen! Het is ook belangrijk om vast te houden wat je al wel goed doet op de ladder van geluk.

Haast je, maar doe dat langzaam. Dat maakt je gelukkig!

Geluksvoorspellers

In het boek vindt je 28 geluksvoorspellers verdeeld over 3 hoofdthema’s. Je hebt doelen hierbij moet je denken aan dankbaarheid, autonomie, tijdgebruik (festina lente) en veerkracht. Daarnaast heb je het thema oplaadpunten. Dit is bijvoorbeeld ontspanning, slapen, seks en genieten. En als laatste thema mensen. Hierbij komen geluksvoorspellers aanbod zoals gevoelens delen en zelfvertrouwen. Als je de chap hebt gedaan is het boek verder eigenlijk één groot happiness-canvas, een raamwerk met in elk veld uitgebreid uitleg over #waarom en #hoedan?

In de praktijk

Bij elk van de 28 geluksvoorspellers geeft van Hees een kort college, praktijkvoorbeelden en wijsheden van de groten der aarde. Daarnaast geeft hij tips hoe je er zelf mee aan de slag kunt gaan, wat altijd handig is! Ook laat hij ervaringsdeskundigen hun verhaal doen. Je leest niet alleen hoe je jezelf gelukkiger kunt maken, je gaat er ook daadwerkelijk mee aan de slag! Mocht dat nog niet genoeg zijn kun je daarna ook anderen verder helpen, iets wat jou ook weer gelukkig kan maken… Een goed voornemen voor jezelf is om te kijken of je steeds meer praktische voorbeelden mee kan nemen in je dagelijks patroon. Veel geluk ermee!

Author Category Rubriek Image Copy
Harrie