Saskia Noort Toplijst Films Header V3
Toplijsten

De favoriete films van Saskia Noort

Saskia Noort heeft haar favoriete films op een rijtje gezet. Deze top 7 geeft je alle opties voor een mooie filmavond!

E.T.

E.T.

Een eenzaam jongetje neemt een buitenaards wezentje, dat drie miljoen lichtjaren van huis de weg is kwijtgeraakt, mee naar huis. Vanaf dat moment zullen hun levens nooit meer hetzelfde zijn. E.T. is een tijdloos avontuur over een vriendschap die alle grenzen overschijdt.


The Big Chill

The Big Chill

The Big Chill is een film over zeven vrienden die in de jaren ’60 samen studeerden en elkaar na jaren weer zien op de begrafenis van een vriend. Deze gebeurtenis is de aanleiding om oude vriendschapsbanden weer aan te halen en na te denken over de dood.


American Beauty

American Beauty

Het lijkt voor de buitenwereld alsof Lester Burnham een perfect leventje leidt. In werkelijkheid raakt hij in een steeds diepere depressie. Wanneer hij in contact komt met zijn nieuwe buurjongen leert hij het leven weer te waarderen.


The ice Storm

The ice Storm

Benjamin Hood zoekt een uitweg voor zijn problemen op de zaak en grijpt naar drank. Zijn vrouw, Elena, leest zelfhulp-boeken en begint de leugens van haar man zat te worden. Hun zoon Paul, die thuis is voor de vakantie, vlucht naar de stad om een rijk meisje van zijn school te achtervolgen. De jonge nymphomane Wendy Hood zoekt in de spullen van haar ouders naar drank, lingerie en andere spullen. Dan steekt er een ijsstorm op, die alles zal veranderen.


A single Man

A single Man

Een Britse homoseksuele professor worstelt met de betekens van het leven na de dood van zijn partner. Hij leeft compleet in het verleden en kan zich geen beeld van de toekomst vormen. Binnen deze film wordt hij gevolgd gedurende een dag waarop een serie ontmoetingen en gebeurtenissen George er toe doen besluiten dat er geen betekenis aan het leven zit. Gebaseerd op de gelijknamige roman door Christopher Isherwood.


The Shining

The Shining

Jack Torrance neemt samen met zijn gezin intrek in het gigantische maar afgelegen en leegstaande Overlook Hotel. Weg van de bewoonde wereld. Weg van de gewelddadige uitbarstingen die Jacks verleden teisteren. Maar zijn zoontje weet wel beter. Want de helderziende Danny beseft dat de boze geesten die door het hotel waren het op zijn speciale gave - de shining - gemunt hebben.


Silence of the Lambs

Silence of the Lambs

Een jonge FBI-agente wordt op de zaak van een psychopatische seriemoordenaar gezet. Ze besluit met een andere psychopaat, Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter, te gaan praten om een beter inzicht te krijgen in de zieke geest van de moordenaar.