Header recensie degeheimetest cismeijer 1
Header recensie degeheimetest cismeijer 1
Recensies

De geheime test is het eerste spannende deel in de kinderboekenserie Team 3 van Cis Meijer

Naast jeugdthrillers heeft auteur Cis Meijer nu ook een serie met spannende boeken gestart, speciaal voor kinderen vanaf 9 jaar. In deze boekenserie Team 3 beleven drie tieners bijzondere avonturen.

Een ontvoering

Iza is nieuw op school en heeft nog niet veel vrienden gemaakt. Wanneer ze op een dag haar hondje Elvis uitlaat, loopt ze haar klasgenoten Dunja en Raf tegen het lijf. Ze zijn aan het voetballen en vragen Iza om mee te doen. Midden in het potje scheurt er een zwart bestelbusje langs. Wanneer Iza naar Elvis kijkt... is hij weg! Iza’s moeder zei dat ze écht goed op Elvis moest letten, omdat hij de buurt nog niet goed kent. Ze is dan ook doodsbang om haar moeder het nieuws te brengen. Daarom besluiten Iza, Dunja en Raf zelf op zoek te gaan naar Elvis en dat wordt erg spannend!

Drie tieners in de hoofdrol

In deze boekenserie spelen de twaalfjarigen Iza, Dunja en Raf de hoofdrol. Iza is net verhuisd en heeft daardoor nog niet veel vrienden kunnen maken. Haar vader is overleden, waardoor ze soms erg verdrietig is. Hondje Elvis heeft ze van haar vader gekregen, waardoor hij extra speciaal is voor haar. Dunja is een vrolijk meisje en een echte kletskous, behalve als het iets te spannend wordt want dan is Dunja een beetje bang. Raf is een sportieve jongen en heeft een hart van goud.

Stoere vormgeving

Illustrator Caren Limpens heeft het boek voorzien van mooie tekeningen die passen bij de tieners van deze tijd. De tekeningen ondersteunen het verhaal erg goed en maken het boek van binnen én buiten aantrekkelijk. Oftewel de illustraties zijn van toegevoegde waarde!

Spannende kinderboekenserie

Team 3 - De geheime test is een spannend boek en een AVI M5 boek. Leuk dat zo’n superspannend boek onderdeel is van het AVI-lezen. Auteur Cis Meijer heeft het boek zeer toegankelijk geschreven en het verhaal is lekker vlot. Team 3 gaat achter elkaar door met het oplossen van de vermissing van Elvis. Ze ontdekken steeds iets nieuws, waardoor je wil blijven lezen. De geheime test is het eerste deel van deze nieuwe serie en er komen nog meer delen. Hopelijk kunnen we snel genieten van nog meer avonturen van Team 3.