Dino Header
Kinderboeken

De kracht van de dino: schitterende en levensechte illustraties

Mijn naam is Bertine. Ik ben 31 jaar oud, moeder, leerkracht, een enorme boekenwurm en vooral een groot voorlees fan! Deze keer een recensie over het boek De kracht van de dino.

Paginagrote illustraties in 3D

In dit kleurrijke XL-formaat boek geschreven door vooraanstaand paleontoloog Dr. Phil Manning maken kinderen kennis met een heleboel soorten dinosaurussen. Hoe zagen ze eruit, wat waren hun belangrijkste kenmerken en krachten en waar en wanneer leefden ze? Op al deze vragen wordt in begrijpelijke taal, ondersteund door soms paginagrote illustraties in 3D, antwoord gegeven.

Indrukwekkend

Een indrukwekkend boek. Niet alleen vanwege het thema, maar ook vanwege het grote formaat en de prachtige omslag. Op de voorzijde word je aangestaard door een angstaanjagend oog en op de achterzijde kijk je in twee opgesperde muilen met vlijmscherpe tanden. Dit is zeker weten voldoende om iedere dinofan razend enthousiast te maken! De pakkende tekst op de achterzijde nodigt uit om meteen het boek open te slaan en in de wereld van de dinosaurussen te duiken. 'Kies een kant. Laat de strijd beginnen. Gevaarlijke dino's meten hun krachten!' Wanneer je het boek openslaat tref je eerst een schitterende binnenzijde aan die - in tegenstelling tot de rest van het boek - in zachte kleuren geïllustreerd is. Erg fijn om naar te kijken!

Het tijdperk van de dinosaurussen

Na deze rustige kennismaking kan de strijd beginnen: eerst tref je in de overzichtelijke inhoudsopgave aan waarin met kleur de verschillende sub-thema's worden aangeduid. Hierna volgt een korte uiteenzetting over 'het tijdperk van de dinosaurussen'. Op deze eerste pagina's vind je meteen een overzichtelijke tijdlijn die meeloopt door het gehele boek. Niet alleen leuk, maar ook nog eens handig en heel erg leerzaam!

Ware overwinnaar

De opzet van twee dinosaurussen per twee pagina's - die wat kracht en 'wapens' betreft - met elkaar worden vergeleken, is erg leuk bedacht. Je kunt heel snel zien wie van de twee de meeste kans heeft om de ander in een gevecht te verslaan en je favoriet te kiezen! Uiteindelijk kun je op een van de laatste pagina's de uitslag van de strijd bekijken: wie werd opgegeten, wie kreeg nog een kans en wie was uiteindelijk de ware overwinnaar?

Schitterende, levensechte illustraties

De teksten in het boek zijn onderverdeeld in korte stukken die allemaal zijn geplaatst in een eigen tekstvak. Dankzij de duidelijke koppen, een mooi lettertype en het begrijpelijke taalgebruik, is de tekst makkelijk en vlot leesbaar en heb je totaal niet het gevoel dat je een informatief boek van maar liefst 80 pagina's aan het lezen bent. Tel hierbij de schitterende, levensechte illustraties op en het mag duidelijk zijn dat 'De kracht van de dino' een must-have is voor iedere dinofan. Voor de scherpe prijs van € 12,50 hoef je het in elk geval niet te laten, dat is het boek meer dan waard!

Bertine Nieuwe Foto
Bertine