De Nachtrijder Header
Recensies

De Laatste Wachter 3 - Nachtrijder: "De serie zit vol onverwachte wendingen."

Nachtrijder, de laatste wachter is het derde deel uit de Alexandra Penrhyn Lowe reeks. Eveline heeft niet bepaald een makkelijk leven. Ze is een tiener, dat op zich is best lastig natuurlijk. Hoewel ze graag bezig zou zijn met normale puberproblemen, heeft ze wel iets anders aan haar hoofd. Dat ze een vriendin doodgeschoten heeft, bijvoorbeeld. Die “vriendin” bleek een verrader te zijn en had bijna haar leraren vermoord.

Wilde jacht

Eveline wordt geteisterd door de geest van haar oude kamergenootje. Want dat komt er ook nog bij: Eveline is een Wachter en kan geesten en demonen zien. Wat alles niet bepaald makkelijker maakt, is dat er een soort parade van de allerslechtste demonen rond de wereld reist. En ook daar is Eveline voor verantwoordelijk. Samen met haar docenten wil ze de Wilde Jacht stoppen voor de wereld vergaat. Maar wat als de leraren haar niet meer kunnen helpen?

"Eveline en haar medestanders zetten alles op alles, maar daar moeten ook dingen voor opgeofferd worden."

Opoffering

Samen met haar klasgenootjes en beste vriendin Cleo is Eveline vastbesloten haar rotzooi op te ruimen en de Wilde Jacht te stoppen. Maar dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Ze moet daarvoor een mythisch paard vinden, wat al snel gevonden wordt. Bij haar aartsvijanden. Eveline en haar medestanders zetten alles op alles, maar daar moeten ook dingen voor opgeofferd worden.

Conclusie

Alexandra Penrhyn Lowe slaagt er elke keer in elk nieuw boek in deze serie nog spannender te maken. Dit derde deel heb ik nog sneller uitgelezen dan de vorige twee. De serie zit vol onverwachte wendingen en spannende stukken, waardoor je nooit wil stoppen met lezen. Ik vrees het volgende boek: dat is het laatste boek van de serie, maar ik wil helemaal niet dat er een einde aan komt! 

"De serie van De Laatste Wachter heeft alles wat je kan vragen van een goed YA-boek."

De Nederlandse schrijfster van deze serie is ontzettend bedreven in het schrijven van een goede spanningsboog. Aan het eind van elk boek wil je meteen door met het volgende boek. De serie van De Laatste Wachter heeft alles wat je kan vragen van een goed YA-boek: het is ontzettend leesbaar, grappig en vooral heel spannend. Dus nu, met wat tegenzin, maar snel door met het laatste deel!

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates

Chantallees
Chantal