Rumag Bijbel v2
Rumag Bijbel v2
Recensies

De RUMAG. BIJBEL. van RUMAG. is alles wat je denkt maar niet hardop durft te zeggen

Wat ooit begon op social media is nu gebundeld in een 400 pagina’s dikke pil die RUMAG. bekroond heeft tot De RUMAG. BIJBEL. Het boek met daarin alle antwoorden op - hoe ze het bij RUMAG zo prachtig brengen - kutvragen. Te omschrijven als pijnlijk, scherpzinnig en altijd met een flinke knipoog te nemen. Bij RUMAG. zorgen ze in ieder geval voor een hoop gezellige zaterdagavonden, waar je na een gretig potje borrelen lekker op los kan gaan met de uitspraken uit het boek. En zoals ze zelf zeggen: als je niet meedoet, kan je ook niet verliezen.

Het verhaal van RUMAG. is in ieder geval succesvol te noemen. In 2014 werd RUMAG. geboren als blog en groeide uit tot een spreukenwalhalla waar grenzen er waren om op te zoeken. Met als specifieke herkenbaarheid de punten tussen de woorden, de zwarte achtergrond en de witte letters zijn ze niet te missen. Iedereen die ook maar een beetje actief is op sociale media heeft ooit wel een spreuk voorbij zien komen of er wellicht een zelf gedeeld. Naast het regelmatig trending gaan met hun controversiële spreuken verkoopt RUMAG. ook kleding en accessoires op hun eigen webshop.

Humoristische benadering

De associatie met Loesje zou je direct kunnen maken, maar toch is RUMAG. iets heel anders. De verbondenheid die de volgers met elkaar voelen is groots te noemen. RUMAG. heeft wellicht een mindere humanistische benadering als Loesje, maar wel met de insteek om mensen met elkaar te verbinden en ze op een humoristische manier te prikkelen. Met meer dan een miljoen fans kunnen we zeggen dat RUMAG. een beweging is.

Ben je gek op humor die de randen opzoekt? Dan is dit boek een must read! Lees iedere dag een nieuwe spreuk en jouw dag kan niet meer stuk. Of zoals ze bij RUMAG. zouden antwoorden: Dit.Gaat.Uit.De.Hand.Lopen.

Fauzia
Fauzia