Juiste Header Sprookjes Van Overal
Recensies

De sprookjesverteller-Sprookjes van overal: Een betoverende bundel vol prachtige verhalen van over de hele wereld

Dat Thé Tjong-Khing een uitmuntend tekenaar is weten we ongetwijfeld allemaal. Hij illustreerde tal van boeken en zijn werk is ook regelmatig op televisie te bewonderen in de mooiste kinderseries. Maar de illustrator heeft nog een groot talent – misschien wat minder bekend bij het grote publiek – en dat is het vertellen van verhalen. Onder de noemer De sprookjesverteller schreef en tekende hij inmiddels een groot aantal schitterende verhalenbundels waarin hij de sprookjes zo herschrijft dat ook kleuters er al van kunnen genieten. Onlangs is hij uitgekomen met Sprookjes van overal.

Niet te missen verzameling

Voor de nieuwste bundel Sprookjes van overal bewerkte Thé Tjong-Khing 13, over het algemeen minder bekende, sprookjes afkomstig van over de hele wereld. Aan het begin van elk sprookje kun je zien uit welk land het afkomstig is. Zo zijn onder meer Zweden, Schotland, het oude Perzië en Japan vertegenwoordigd. Een prachtige collectie dus die liefhebbers van voorlezen en sprookjes niet mogen missen!

Krachtige uitstraling

Sprookjes van overal heeft een erg mooie cover met een bescheiden illustratie die in al zijn eenvoud ontzettend sfeervol is en direct laat zien dat je hier met een bijzonder boek te maken hebt. Het donkerblauw met de goudkleurige letters en het subtiele rood geven de bundel een chique uitstraling en het rode leeslint doet daar nog een schepje bovenop.

“De bruiloft werd groots gevierd in de grote zaal van het kasteel, met honderden gasten. En natuurlijk was haar vader erbij. De twee zussen niet. Die lagen in bed, ziek van jaloezie. Letterlijk. Ze zijn nooit meer beter geworden.”

Fragment uit Sprookjes van Overal

Voor iedereen

Eenmaal open toont Sprookjes van overal eerst een heldere inhoudsopgave waarna de avonturen kunnen beginnen. Ieder sprookje start met een paginagrote illustratie en is gedrukt in een groot lettertype en geschreven in begrijpelijke taal voor jonge kinderen. Dat Thé-Tjong Khing inmiddels veel ervaring heeft in zowel tekenen als schrijven voor jonge kinderen is tijdens het lezen duidelijk merkbaar. De verhalen in Sprookjes van overal zijn echt niet allemaal de meest eenvoudige, maar hij heeft ze dusdanig weten te bewerken dat ze prima te volgen zijn. Het is duidelijk: ik ben zeer onder de indruk van deze prachtige verzameling verhalen. Als je graag voorleest en helemaal op kunt gaan in een boek kan ik je dit nieuwe deel van De Sprookjesverteller van harte aanbevelen!

Bertine Nieuwe Foto
Bertine