Header toen ik dood was
Header toen ik dood was
Recensies

Toen ik dood was van Loes den Hollander bezorgt je heerlijke uren leesplezier

Thrillerateur Loes den Hollander heeft met Toen ik dood was haar 25ste thriller uitgebracht. Vele succesvolle titels als Vrijdag, Zwanenzang en Genadeklap gingen hier al aan vooraf. Met haar prettige en soepele schrijfstijl heeft ze een boeiende psychologische thriller geschreven, die heerlijk wegleest.

Toen ik dood was gaat over drie vrouwen: Maryan Brandhorst, Thaïs Brederode en Fanny Lemaire. Fanny Lemaire is een vijftigjarige vrijgezelle dame, die zich nog altijd laat sturen en leiden door de denkbeelden en mening van haar moeder. Maryan Brandhorst was tien jaar getrouwd met Floris, maar hij heeft haar vanuit het niets laten weten dat hij wil scheiden. Ook Thaïs Brederode krijgt van haar man Tony te horen dat hij hun huwelijk wil beëindigen. Al snel blijkt dat beide mannen een andere vrouw hebben en een dubbelleven leiden. Maar dan gebeurt er iets vreemds, beide mannen verdwijnen spoorloos. Ook hun nieuwe vriendinnen weten niet waar ze gebleven zijn.

Maryan, Thaïs en Fanny

Toen ik dood was wordt verteld vanuit drie perspectieven, de drie vrouwelijke hoofdpersonen uit deze thriller: Maryan, Thaïs en Fanny. Drie vrouwen in verschillende situaties. In korte zinnen beschrijft de auteur hoe zij alle gebeurtenissen ervaren en welke gevoelens zij in deze verwarrende periode hebben. Aan de ene kant is er verdriet vanwege de vermissingen van Floris en Tony, maar aan de andere kant is er ook woede, omdat blijkt dat de mannen lange tijd een dubbelleven hebben geleid.

Tempo en spanning

Het boek is door auteur Loes den Hollander opgedeeld in korte hoofdstukken. Eén van de drie vrouwen komt steeds een aantal hoofdstukken aan het woord, waarna weer het perspectief van een andere vrouw volgt. Doordat het boek in korte hoofdstukken is opgebouwd leest het verhaal vlot en zit er veel tempo in. In deze thriller zit spanning, omdat onduidelijk is waar de mannen van Maryan en Thaïs zijn gebleven en wat er precies met hen is gebeurd. Langzaam wordt door de auteur toegewerkt naar het plot, door de drie verhaallijnen langzaam aan elkaar te verbinden. Hoe de verhaallijnen bij elkaar komen, lijkt erg toevallig, maar is wel interessant voor de verloop van het verhaal. Er zit geen echte actie in deze thriller, maar er is vooral psychologische spanning aanwezig.

Een boeiende psychologische thriller

Het eind van het boek is niet heel verrassend en eigenlijk is halverwege het verhaal al wel duidelijk wie wat heeft gedaan. Toch is Toen ik dood was een boeiende psychologische thriller over drie vrouwen die te maken krijgen met vermissing en leugens. Het verhaal is zoals je van deze auteur kan en mag verwachten en zorgt voor een aantal heerlijke uren leesplezier.