Header Voorleeshoek Kinderboekenweek
Toplijsten

De Voorleeshoek: Kinderboekenweek top 10

De Voorleeshoek is een online video platform opgericht door Anouk Overman voor kinderen van 0-10 jaar. Anouk heeft het opgericht, omdat ze het belangrijk vindt dat kinderen in aanraking komen met mooie voorleesverhalen en nieuwe muziek leren kennen. In deze top 10 deelt De Voorleeshoek 5 voorleesfragmenten van de Kinderboekenweek.

Wat een geluk dat ik jou gevonden heb

'Zo mooi, alsof ik er zelf bij was.' - Eddy de Egel. 'Telkens als ik het lees, word ik weer ontroerd tot in het puntje van mijn staart.' - Mia de Muis. Herman de Haas springt altijd zijn neus achterna. Zo ontdekt hij elke dag opnieuw de lekkerste zoete worteltjes. Maar dan brengt zijn neus hem naar een heel nieuw luchtje... Een vertederend verhaal over liefde, worteltjes en hazensprongen. Voor iedereen met een neus voor mooie boeken.

Wolfje en de oude geit

Wolfje, jong en nieuwsgierig, loopt te snuffelen in het bos als hij een vies luchtje ruikt. De geur voert hem naar een wijze oude geit die hem vertelt dat het vandaag haar laatste dag is. Dan ontspint zich een grappige dialoog, die tegelijk luchtig én diepzinnig is, waarin Wolfje van Geit leert wat doodgaan eigenlijk is. Een hartverwarmend prentenboek met sfeervolle illustraties over vriendschap en afscheid nemen. Voor kinderen vanaf 6 jaar

De mooiste vis van de zee

Voor alle fans van De mooiste vis van de zee zijn er nu vijf verhalen over hem verzameld in één bundel. Deze bundel mag in geen enkele kinderkamer ontbreken!

De beer en de piano

Op een dag vindt een beer een piano in het woud. Na een tijdje speelt hij de mooiste muziek. De beer gaat naar de stad en wordt wereldberoemd. Toch knaagt er iets: hij mist zijn vrienden in het woud en zou dolgraag weer voor hen spelen. Zouden ze wel blij zijn als hij terugkeert?

Mag ik meedoen?

Eend wil graag nieuwe vrienden maken en meedoen met de leeuwen of de olifanten. Maar hij kan niet BRULLEN als een leeuw of TROMPETTEREN als een olifant. Wat nu? Wil jij bij een club waar iedereen welkom is? Dan is dit een boek voor jou!

Tobor

Voor zijn vijfde verjaardag krijgt Ben een heel bijzonder cadeau. Tobor is anders, maar algauw wordt hij Bens allerbeste vriend. Soms ontstaat vriendschap wanneer je het niet verwacht. Een teder boek voor iedereen vanaf 4 jaar.

Agent en boef

Boef is voor de zoveelste keer ontsnapt. Hij heeft alle lijm van de school gestolen en de kinderen en de juf aan het schoolplein vastgeplakt. Natuurlijk wil Agent Boef pakken. Zal hem dat lukken?

Klein wit visje heeft veel vriendjes

Klein wit visje is een echt speelvisje. Gelukkig heeft hij veel vriendjes om mee te spelen. Samen doen ze allerlei spelletjes: paardjerijden, tikkertje, verstoppertje, bellen blazen, dansen ... Ja, het is een vrolijke boel bij Klein wit visje en zijn vriendjes! Een eenvoudig boek over spelletjes en vriendschap voor speelvogels vanaf 2 jaar.

Bruno heeft wel 100 vrienden

Bruno is dolgelukkig als hij een mobiele telefoon vindt. Nu heeft hij in een keer heel veel vrienden, overal op de wereld! Maar hij is zo veel bezig met zijn 'wonderlijke doosje' dat hij Renzo en Rico uit het oog verliest. Een sfeervol boek over echte vriendschap. Voor bijdetijdse kinderen vanaf 5 jaar. Dit verhaal won de Key Colours Illustrator's Award 2016.

Klein-Mannetje helpt een vriend

De redders in nood. Thema's: elkaar helpen, ziek zijn. Kikker zwemt in de rivier als hij een fles ziet drijven met een briefje erin. 'Help, help!' staat erop. Klein-Mannetje en Kikker gaan samen op zoek naar wie er hulp nodig heeft.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.

Foto Anouk Van De Voorleeshoek
Anouk