Emma Mills2
Nieuws

Krijg je dagelijkse portie groente en fruit binnen met Smoothies & Juices

Gezonde, kleurrijke smoothies en sappen

Mijn kookbijbel
Toen ik dit inkijkexemplaar voor mijn neus had, stond ik bijna op mijn stoel te dansen. Een van de allereerste kookboeken die ik zelf kocht was die van Ella Mills, Deliciously Ella. Met de tijd mee is het een soort kookbijbel voor mij geworden. Daarna konden haar andere kookboeken natuurlijk niet achterblijven. Ik heb zelfs een Engelse versie gekocht, omdat deze toen nog niet naar het Nederlands was vertaald. Je kunt dus wel zeggen dat ik fan ben van Deliciously Ella.

Gezonde smoothies en sapjes
Ella komt nu uit met een nieuwe serie boeken, Deliciously Ella's 'Bite-size Collection'. Het eerste boek uit deze serie is Smoothies & Juices. Deze bevat 30 recepten voor verschillende gezonde smoothies en sapjes, die vooral uit groenten bestaan. Niet getreurd als je niet van groene smoothies houdt, want Ella voegt er bijvoorbeeld ook banaan, ananas of cacao aan toe. De smoothies zijn ideaal voor iemand die niet makkelijk zijn dagelijkse portie fruit of groente binnenhaalt, want met de drankjes heb je al drie tot vier porties te pakken.

Smoothie

De voorbereidingen
Smoothies & Juices
is in tweeën verdeeld. Het eerste deel gaat over smoothies en het tweede deel over sappen. In deze twee delen worden er nog verschillende subhoofdstukken gemaakt, zoals groenten, fruit, noten, pittig of zoet. Voordat het boek naar die twee delen gaat, staat een lijst met het gewicht dat Ella aanhoudt van alle groente en fruit die in het boek gebruikt worden. De grootte van groente en fruit is namelijk nooit hetzelfde. Ook zit er een uitleg bij hoe je notenmelk en –pasta maakt, omdat Ella hier veel gebruik van maakt bij het maken van haar smoothies en sappen.

Vrolijk en kleurrijk
Wanneer je verder het boek in bladert, kom je dezelfde vrolijke en kleurrijke foto’s tegen die ik van haar andere boeken gewend ben. Ondanks dat er een paar foto’s tussen zitten waar Ella zelf op staat, kan je voor het overgrote deel foto's van smoothies en sappen bewonderen. Naast deze mooie foto’s staat een lijst met ingrediënten, de manier waarop de drankjes bereid moeten worden en soms een tip voor een specifieke smoothie of sap.

Mooie uitbreiding van de collectie
Thuis ben ik meteen aan de slag gegaan. Normaal gooi ik namelijk maar wat groenten en fruit dat we in huis hebben in de blender, maar deze keer volgde ik keurig het recept. Na verschillende smoothies en sappen uitgeprobeerd te hebben, zijn er toch wel een paar mijn favoriet. Misschien is het dan in het begin lastig om telkens te onthouden welke groenten en fruit je moet halen voor welk drankje, maar na een tijdje denk je niet meer na als je naar de schappen loopt. Zelf vind ik Smoothies & Juices een erg mooie uitbreiding voor mijn collectie.