Column

Diana Henry: "Ik zal blijven schrijven totdat ik overlijd"`

En daar is... nummer 10

Het tiende boek van Diana Henry alweer: Simpel. Na haar eerste boek zette Diana de trend ‘snel en gemakkelijk’ in al haar boeken voort. Volgens eigen zeggen zal ze kookboeken blijven schrijven totdat ze doodgaat. Gelukkig blijven de ideeën voor de gerechten dan ook komen.

In 2001 begon haar schrijfavontuur met de titel: Cook Simple. Ze begon met schrijven toen haar eerste kind werd geboren. Omdat hij zoveel huilde, droeg ze hem de hele tijd. Tijd voor gezond eten had ze niet meer en de eerste weken na de geboorte bleef het dan ook bij het eten van pizza.

Snel en weinig moeite

Cook Simple werd dan ook door velen gewaardeerd vanwege de snelle gerechten, die weinig moeite kosten. Inmiddels is Diana Henry aangekomen bij haar tiende boek en ze is nog lang niet klaar met koken.

Diana Henry noemt zichzelf zeker geen chef, maar wel een erg langzame en rotzooimakende kok. Haar liefde zit in eten: zo kan volgens haar een simpele pasta met peterselie, chilipoeder, citroen en knoflook jouw humeur al een positieve boost geven.

Doordeweekse maaltijden

Het boek Simpel heeft verschillende soorten gerechten. De meeste zijn doordeweekse maaltijden. Wil je dan net wat meer uitpakken in het weekend? Dan kun je simpele gerechten vinden die net wat meer werk eisen.

Ieder gerecht heeft een persoonlijke noot van Diana en ongelooflijk veel tips wat je kunt doen wanneer je bepaalde ingrediënten niet in huis hebt.

Nieuwsgierig geworden naar dit kookboek en alvast een recept uitproberen? Ga vast aan de slag met Zalm en komkommer met misodressing.

we can all cook. What we lack is ideas.

Diana Henry - Telegraph
Penny Thumb
Penny