Header dierenpret 2
Header dierenpret 2
Recensies

Dierenpret met Nicolette is één grote dierenfuif

Nicolette Kluijver is een bekende presentatrice van de Nederlandse televisie en ook een grote dierenvriend. Haar dierenliefde blijkt ook uit haar kinderboekendebuut Dierenpret. Dit prentenboek staat vol vrolijke versjes over het leven op de boerderij.

Dierenvriend

Nicolette is een meisje met stijl haar, dat gek is op dieren en graag met hen kletst en babbelt. Gelukkig zijn de dieren ook gek op haar en samen hebben ze veel pret. Nicolette en haar avonturen met de dieren komen vervolgens nog in een aantal versjes terug. De naam en beschrijving van dit meisje doen vermoeden dat dit over Nicolette Kluijver zelf gaat, grappig dat zij zichzelf ook laat zien in dit boek.

Vrolijke en kleurrijke illustraties

Wanneer je een bladzijde in het boek omslaat zie je allereerst een prachtig kleurrijke tekening met een gedicht over het leven op de boerderij. De speelse illustraties zijn getekend door Madeleine van der Raad en geven het boek een vrolijke en levendige uitstraling. De tekeningen laten zien waar het versje over gaat en zijn prachtig geschilderd en getekend. De teksten in het boek zijn zeer duidelijk weergegeven en lezen daardoor goed voor, ook op een schemerige kinderkamer, vlak voor het slapengaan.

Mooie boodschap

Dierenpret staat boordevol leuke versjes. Deze gedichtjes zijn in rijm geschreven, waardoor ze zeer geschikt en leuk zijn om voor te lezen aan kinderen. De versjes zijn vaak grappig, zoals een gedichtje over een patserige papegaai en over een stiekeme muis. In veel van de versjes zit ook een mooie boodschap verstopt, bijvoorbeeld dat het niet goed is om je beter te voelen dan een ander en dat iedereen mooi is, ook al heb je iets aparts.

Leven op de boerderij

In het boek zie je vooral boerderijdieren, zoals kippen, koeien, honden en hamsters. Nicolette vertelt ook wat deze dieren ons geven, zoals melk, kaas en heerlijke honing van de bijen. Op deze manier leren kinderen op een leuke manier waar hun eten vandaan komt. In haar laatste versje laat ze ook zien dat we dankbaar mogen zijn voor wat de dieren ons geven. Je kunt dit laten zien door ze te bedanken en door heel goed voor ze te zorgen.

Grappige en leerzame versjes

Dierenpret is een vrolijk prentenboek met grappige versjes over het leven op de boerderij. De gedichtjes leren je iets over omgaan met elkaar, maar ook over het nut van dieren en het boerenleven. Dat maakt dit boek één grote dierenfuif!