Een Vreemde Aap Interview Header
Winactie

Een unieke ontmoeting met dr. Jane Goodall

De wereldberoemde primatoloog dr. Jane Goodall komt naar Nederland! Op woensdag 23 mei wordt ze live geïnterviewd door Janneke Siebelink én ontvangt ze het eerste exemplaar van Een vreemde aap, een jeugdboek over haar tijd in Gombe, Tanzania, uit handen van auteur Li Lefébure. En jij kan erbij zijn op 23 mei!

Dr. Jane Goodall

Primatoloog Dr. Jane Goodall werd wereldberoemd door haar baanbrekende onderzoek naar chimpansees in het wild, in de jaren 1960. Haar bevindingen zetten de wetenschap op zijn kop. Het jeugdboek Een vreemde aap geeft een unieke kijk op Goodalls werk in het huidige Tanzania: lezers ervaren het wonderbaarlijke verhaal namelijk door de ogen van chimpansee David Grijsbaard.

Vandaag de dag reist Goodall 300 dagen per jaar over de wereld om zich in te zetten voor natuurbehoud. Met haar programma Roots en Shoots weet ze in meer dan honderd landen jongeren te motiveren om zich in te zetten voor milieu, natuur, mens en dier. In Nederland wordt haar werk uitgevoerd door haar het Jane Goodall Instituut Nederland.

Dr  Jane Goodall

Een vreemde aap

‘Zie je dat?’ David knikt kort naar Goliath. Zijn vriend knikt ten teken dat hij het ook heeft gezien. Een eindje verderop komt een witte aap aangeslopen. Een vrouwtje, dat ziet hij meteen. Hij heeft alleen nog nooit zo’n ongewone aap gezien. David is er zeker van dat dit het dier is dat ze de laatste tijd steeds gehoord hebben en waar ze voor op de vlucht gingen. Het haar dat in overvloed op haar hoofd groeit, mist ze op haar armen en benen. Die zien er vreemd kaal uit.

Diep in het oerwoud van Tanzania staan chimpansees David Grijsbaard en Goliath opeens oog in oog met een vreemde aap. In hun bos leven bavianen, franjeapen en andere chimpanseegroepen – maar ze hebben nog nooit zo’n vreemde aap gezien, met alleen haren boven op het hoofd. Goliath is huiverig voor de aap, die hen voortdurend volgt en bespioneert. Maar David is nieuwsgierig. Wie is deze vreemde aap?

Scherpe Cover Een Vreemde Aap

Auteur Li Lefébure

Jane Goodall, de fascinerende vrouw die op 26-jarige leeftijd naar Tanzania trok om chimpansees te bestuderen. Dat was baanbrekend. Ze ontdekte dat chimpansees vlees aten; dat ze gereedschap maakten en gebruikten; dat hun manier van communiceren lijkt op die van mensen; en nog veel meer … Inmiddels is ze 83 jaar, maar ze geeft nog altijd wereldwijd voorlichting over natuurbescherming. Jane is een voorbeeld en een inspiratiebron. Ik wil kinderen (en volwassenen) een kijkje geven in haar leven. Laten zien hoe belangrijk haar werk is. En tonen hoe wij met z’n allen niet alleen kúnnen, maar ook móéten meehelpen om onze natuur en haar prachtige creaturen te redden. Jane heeft mijn leven verandert, en hopelijk kan Een vreemde aap een kleine bijdrage zijn aan háár levenswerk.’

Illustrator Jenny Bakker

Naast Een vreemde aap en de serie boeken over Raaf en Papegaai die ze met Li maakte, heeft Jenny ruim zestig boeken geïllustreerd. Vele zijn vertaald – onder andere in het Arabisch, Engels, Deens, Tsjechisch, Chinees, Grieks, Russisch, Kazachs, Spaans en Catalaans.

De ontmoeting

Woensdag 23 mei van 16:00 tot 17:00 is het interview en de boekpresentatie van De vreemde aap in het Concerto te Amsterdam. Let op: zonder kaartje kom je er niet binnen!

Win twee gastplekken bij het interview met dr. Jane Goodall

Win twee gastplekken bij het interview met dr. Jane Goodall

Helaas! Deze actie is verlopen. De winnaars hebben persoonlijk bericht van ons gehad.