Header the witcher
Header the witcher
Nieuws

Fan van de Netflix-serie The Witcher? Lees nu ook de boeken!

Voor de liefhebbers van Game of Thrones is hier nu de nieuwe fantasy serie The Witcher. Heb jij ook zo genoten van Geralt of Rivia en kan je na het kijken van de serie geen seconde zonder ''Toss a Coin to your Witcher'' te neuriën? Terwijl jij vol spanning wacht op een volgend seizoen, stellen wij je voor aan de boekenserie.

The Witcher

De Netflix-serie is gebaseerd op een populaire videogame en natuurlijk de succesvolle boekenreeks ''The Witcher'', geschreven door de Poolse auteur Andrzej Sapkowski. Het verhaal gaat over de 'hekser' Geralt of Rivia (Henry Cavill). Op jonge leeftijd ontwikkelde hij bovennatuurlijke gaven om op monsters te kunnen jagen. Naast monsterjagers en monsters, leven er ook mensen, elfen, heksen en kabouters in deze wereld. Je leert ook nog twee andere personages kennen: Yennefer of Vengerberg (Anya Chalotra) en Princess Cirilla (Freya Allan).

Het eerste seizoen van de Netflix-serie verfilmt de gebeurtenissen uit het boek De laatste wens en Het zwaard der voorzienigheid. Dit is een bundeling van de twee boeken De laatste wens en het boek Het zwaard der Voorzieningheid. Hier begint het levensverhaal van Geralt of Rivia, dat met korte verhalen wordt verteld.

De boeken (en e-books)

De boeken zijn oorspronkelijk geschreven in het Pools, maar zijn vertaald naar het Engels en Nederlands. Alle boeken over deze serie hebben wij voor je op een rijtje gezet. Wil jij graag kennis maken met The Witcher, maar weet je niet zeker of het wat voor jou is? Dan raden wij aan te beginnen met de boeken De Laatste wens en Het zwaard der Voorzieningheid.

1.

The Witcher 1 -   De laatste wens

The Witcher 1 - De laatste wens

Dit is het eerste boek van Andrzej Sapkowski over de avonturen van Geralt of Rivia. Het is een collectie korte verhalen vol magie en monsters. Met zijn witte haar, cynische houding en gebrek aan autoriteit valt hij erg op. Maar naast zijn uiterlijk, is er nog iets heel bijzonders aan hem. Geralt is een hekser, iemand met magische krachten die van hem een echte vechter en genadeloze huurmoordenaar maken. Zijn doelwit is altijd hetzelfde: monsters.

Bekijk op bol.com

2.

The Witcher 2 -   Het Zwaard der Voorzienigheid

The Witcher 2 - Het Zwaard der Voorzienigheid

Het Zwaard der Voorzienigheid is het tweede boek over het leven van Geralt of Rivia. Als hekser is het zijn doel zo veel mogelijk monsters te vinden en te doden. Dit zijn vaak monsters die het land terroriseren en onschuldige mensen aanvallen. Hij zwerft door het land zoekend naar nieuwe doelwitten. Langzaam maar zeker ontdekt hij dat een aantal van zijn slachtoffers het niet zo kwaadaardig waren als hij had gedacht. Zij waren weer slachtoffer van kwade bedoelingen of simpele onnozelheid.

Bekijk op bol.com

3.

The Witcher 3 -   Het bloed van de elfen

The Witcher 3 - Het bloed van de elfen

Het Bloed van de Elfen is de eerste roman die verschenen is over The Witcher. Meer dan vijfhonderd jaar leefden de mensen, dwergen, gnomen, halflingen en elfen in vrede. Dat verandert helemaal zodra de dwergen hun soortgenoten beginnen te vermoorden, terwijl de elfen elkaar en de mensen te lijf gaan. Terwijl al dit geweld plaatsvindt, wordt er ook een kind geboren: Ciri, de kleindochter van koningin Calanthe. Cintra is de Vlam, het kind van de profetie dat de wereld voorgoed zal veranderen. Het is Geralt om haar te beschermen en iemand die haar kan helpen haar gave te leren beheersen.

Bekijk op bol.com

4.

The Witcher 4 -   De Jaren van Verachting

The Witcher 4 - De Jaren van Verachting

De tweede roman van Andrzej Sapkowski over The Witcher is getiteld: De Jaren van Verachting. Het is een direct gevolg op de roman Het Bloed van de Elfen. In dit deel heeft Geralt over de hele wereld monsters en demonen verslagen, maar niets heeft hem kunnen voorbereiden op wat er komen gaat. Twee machtige koningen stellen hun legers op bij de rivier en de elfen en niet-mensen mengen zich in de strijd, wta de situatie alleen maar verergert. Geralt moet in de tussentijd nog steeds Cintra beschermen, want het is aan haar om de wereld te redden of er juist een eind aan te maken.

Bekijk op bol.com

5.

The Witcher 5 -   De Vuurdoop

The Witcher 5 - De Vuurdoop

In opvolging van De Jaren van Verachting is De Vuurdoop verschenen. Geralt is herstellende van zijn wonden die hij heeft opgelopen in de strijd, maar hij is vastberaden zijn hoofdmissie om Cintra te beschermen voort te zetten. Een woeste oorlog raast door de koninkrijken, wat de tocht erg gevaarlijk maakt. Het lijkt steeds moeilijker om de prinses te redden.

Bekijk op bol.com

6.

The Witcher 6 -   De Zwaluwentoren

The Witcher 6 - De Zwaluwentoren

In De Zwaluwentoren zet Geralt zijn tocht richting het zuiden voort. hij hoopt dat de druïden daar hem kunnen helpen. Als ze onderweg worden overvallen, raakt Geralt zijn wolvenmedaillon kwijt. Ciri is intussen opgenomen door een kluizenaar, maar ze is vastberaden de Zwaluwentoren te vinden. Dit is de plek waar volgens een oude profetie de Toespraak plaats zal vinden.

Bekijk op bol.com

7.

The Witcher 7 -   De Vrouwe van het Meer

The Witcher 7 - De Vrouwe van het Meer

De Vrouwe van het Meer is de vijfde roman van Andrzej Sapkowski over de avonturen van hekser Geralt. Als Ciri in een vreemde wereld de jonge ridder Galahad en de Vrouwe van het Meer aantreft, besluit ze hun haar verhaal te vertellen. De oorlog tussen de koninkrijken heeft inmiddels zijn hoogtepunt bereikt en vele kameraden van Geralt sneuvelden in de strijd. Maar het gevaar blijkt niet geweken als de keizer van Nilfgaard door dezelfde profetie geleid blijkt te worden.

Bekijk op bol.com

8.

The Witcher  -   Het Seizoen van Stormen

The Witcher - Het Seizoen van Stormen

Hekser Geralt is de man die de gewone mensen probeert te beschermen tegen de monsters in zijn wereld. Hij maakt gebruik van magie, toverdrankjes en twee zwaarden om op deze monsters te kunnen jagen. Maar wat als hij zijn zwaarden verliest? HIj moet ze zo snel mogelijk terug zien te krijgen, maar hoe?

Bekijk op bol.com
Pics Art 09 05 02 58 44
Esmee Hendriks