Fantasy boeken top 10 mei
Fantasy boeken top 10 mei
Boeken top 10

Fantasy boeken top 10

Fantasy boeken zijn perfect om even een andere wereld te bezoeken. Natuurlijk kun je naar Zweinstein, op reis met Bilbo Balings of het spel der tronen spelen. Maar het is ook bijzonder om je in nieuwe werelden te wanen zoals Crescent City van Sarah J. Maas. Kijk daarom snel in deze fantasy boeken top 10 bomvol fantasy boeken. Voor je het weet staat je to be read vol met nieuwe fantasy boeken. Welk fantasy boek zou jij meteen willen lezen?

Dief van de nacht – Holly Black

Dief van de nacht – Holly Black

Holly Black is bekend van de Elfhame-serie en brengt nu haar eerste fantasy boek voor volwassenen uit genaamd Dief van de nacht. Een boek dat binnen het genre urban fantasy valt en je zal vasthouden tot de laatste pagina. We volgen Charlie Halls. In haar wereld is iets bijzonders aan de hand. Mensen hebben er een schaduw die deel uit maakt van hun persoonlijkheid. Ze kunnen hun schaduw aanpassen als statussymbool of puur voor vermaak. Maar er wordt gefluisterd dat die aanpassingen een grote impact kunnen hebben en je zelfs je leven kunnen kosten. Hoewel iedereen meegaat met de trend om je schaduw aan te passen, is Charlies vriend Vince iemand die zonder schaduw door het leven gaat. Volgens haar omgeving is er iets mis met Vince, maar Charlie luistert niet. Tot ze achter zijn ware aard komt. Kent ze hem eigenlijk wel zo goed als ze dacht?


The Atlas Six – Olivie Blake

The Atlas Six – Olivie Blake

Een boek met een prachtige cover, maar is de inhoud ook zo tof? Wij vinden van wel! The Atlas Six van Olivie Blake is een populair TikTok-boek dat we je zeker kunnen aanraden. Het is een duistere academische fantasydebuut die leest als The Secret History en The Umbrella Academy. Need to say more? De Alexandrian Society is het belangrijkste geheime genootschap van magische academici ter wereld. Degene die een plek verdienen bij de Alexandriërs zullen een leven van rijkdom, macht en prestige tegemoet gaan. Elk decennium worden alleen de zes meest unieke en getalenteerde magiërs geselecteerd om in aanmerking te komen. In The Atlas Six volgen we de laatste ronde waarin de magiërs alles doen om deze felbegeerde plekken te winnen. Maar geluk komt je niet zomaar aanwaaien.


Het weeshuis in de azuurblauwe zee – T.J. Klune

Het weeshuis in de azuurblauwe zee – T.J. Klune

Na even wachten is daar de Nederlandse vertaling van Tiktok-hit The house in the Cerulean Sea. Ben je nog niet bekend in het genre fantasy, maar wil je graag een boek om het genre wat beter te leren kennen op instapniveau? Dan is Het weeshuis in de azuurblauwe zee een match! Linus Baker is maatschappelijk werker bij het Ministerie van Toezicht Magische Jongeren. Hij krijgt een bijzondere opdracht om zes magisch begaafde, maar risicovolle jongeren te observeren in hun weeshuis. Ze zouden mogelijk een groot gevaar kunnen zijn voor de samenleving. Linus gaat een maand bij hen wonen om erachter te komen of deze jongeren daadwerkelijk een gevaar zijn voor anderen of zichzelf. Gaandeweg laat Linus zijn vooroordelen varen en handelt hij meer vanuit zijn gevoel. Maar dan komt hij voor een groots dilemma te staan: volgt hij de regels, of zijn hart?


The Priory of the Orange Tree – Samantha Shannon

The Priory of the Orange Tree – Samantha Shannon

Een verdeelde wereld, een koningin zonder erfgenaam en een oude vijand die ontwaakt. Dat is The Priory of the Orange Tree in het kort van Samantha Shannon. Het Huis van Berethnet regeert al duizend jaar over Inys. Nog steeds ongetrouwd moet koningin Sabran een dochter verwekken om haar rijk te beschermen tegen vernietiging, maar de moordenaars komen steeds dichter bij haar deur. Ead Duryan is een buitenstaander aan het hof. Hoewel ze is opgeklommen tot hofdame, is ze loyaal aan een verborgen genootschap van magiërs. Ead houdt Sabran nauwlettend in de gaten en beschermt haar in het geheim met verboden magie. Aan de andere kant van de donkere zee heeft Tané haar hele leven getraind om een ​​drakenrijder te zijn, maar wordt gedwongen een keuze te maken waardoor haar leven zou kunnen ontrafelen. Een spannende fantasy die je vasthoudt tot de laatste pagina.


De Nevelmensen trilogie 1 - Het laatste rijk – Brandon Sanderson

De Nevelmensen trilogie 1 - Het laatste rijk – Brandon Sanderson

Na het voltooien van The Wheel of Time-serie startte Brandon Sanderson ook eigen fantasy-series, waaronder De Nevelmensen. Het eerste deel uit deze serie is Het laatste rijk. Al duizend jaar regent het as uit de hemel en komt er geen bloem tot bloei. Al duizend jaar leven de skaa in angst, want al duizend jaar worden zij onderdrukt door de Opperheer, die met ijzeren vuist en absolute macht regeert. Maar als alle hoop verdwenen is ontdekt de skaa-halfbloed Kelsier in de helse gevangenis van de Opperheer dat hij beschikt over de mysterieuze gave van de Nevelaars: het vermogen om krachten aan metalen te onttrekken, dat hij kan inzetten om de Opperheer ten val te brengen. Op dat moment is de kiem gelegd voor een titanenconflict, een machtsstrijd van immense omvang die vele levens zal eisen. Maar Kelsier is vastbesloten, en hij staat niet alleen in zijn streven de Opperheer van de troon te stoten. Onder de Ertsmagiërs van de Nevelaars vindt hij gedreven bondgenoten.


Legendborn – Tracy Deonn

Legendborn – Tracy Deonn

Fans van Leigh Bardugo en Cassandra Clare opgelet. Fantasydebuut Legendborn wordt jouw next read! Nadat haar moeder bij een ongeluk om het leven komt, wil de zestienjarige Bree Matthews ontsnappen. Een speciaal programma voor middelbare scholieren lijkt de perfecte kans. Totdat ze getuige wordt van een magische aanval tijdens haar eerste nacht op de campus – het gaat om een vliegende demoon die zich voedt met menselijke energieën. Legendborn – een geheim genootschap – gaat op jacht om het wezen te pakken te krijgen. Een mysterieuze magiër Merlijn wil Bree's herinnering wissen, maar faalt en ontgrendelt daardoor Bree's eigen unieke magie en een verborgen herinnering aan haar moeder. Bree doet er alles aan om de waarheid te ontdekken. Maar hoe ver zal ze gaan? Je leest het in fantasy boek Legendborn van Tracy Deonn – een fantasy boek bekend van TikTok.


Het Koninkrijk der Bruggen – Danielle L. Jensen

Het Koninkrijk der Bruggen – Danielle L. Jensen

Prinses Lara heeft maar één gedachte voor haar kersverse echtgenoot op hun trouwdag: ik zal jouw koninkrijk op de knieën krijgen. Het Koninkrijk der Bruggen controleert alle handel en reizen tussen landen, waardoor de heerser zichzelf kan verrijken en zijn vijanden kan beroven, inclusief Lara's thuisland. Lara is dan ook in staat alles te doen voor het thuisfront. Maar zodra ze een voet binnen het paradijs zet en haar nieuwe echtgenoot leert kennen raakt ze in de war. Met haar doel binnen handbereik zal Lara keuzes moeten maken: wordt ze de vernietiger van een koning of verrader van haar volk? Koninkrijk der Bruggen is een fantasy boek van Danielle L. Jensen.


Babel - R. F. Kuang

Babel - R. F. Kuang

Dark Academia is een stroming die het ook erg goed doet in het genre fantasy. Babel speelt zich af in 1836 in Oxford af. Het is het centrum van alle kennis en vooruitgang in de wereld. In dat centrum staat Babel, dat is het Koninklijk Instituur voor Vertatling en vanuit daar stroomt alle macht van het rijk. Voor Robin Swift leek Babel - als wees met een mysterieuze voogd - een paradijs. Totdat het een gevangenis werd. Maar kan een student standhouden tegen een imperium? Babel van R.F. Kuang is een opruiende roman over de kracht van taal, het geweld van het kolonialisme en opoffering van verzet.


Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E. Schwab

Het onzichtbare leven van Addie LaRue – V.E. Schwab

In 1714 wordt Adeline LaRue uitgehuwelijkt. Ze smeekt om meer tijd en een leven in vrijheid, die wens wordt vervuld maar niet op de manier die ze had gehoopt. Addie zal eeuwig blijven leven maar zal worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten haar en jagen haar het huis uit. Zonder keus trekt Addie eropuit naar verschillende continenten door de eeuwen heen. Terwijl haar tijdsgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft zij in de vergetelheid. Tot ze op een dag in een boekhandel stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent... V.E. Schwab staat bekend om haar fantasy boeken. Het onzichtbare leven van Addie LaRue staat bekend als een instapboek mocht je het fantasy genre willen ontdekken.


Crescent City 2 – Huis van lucht & adem – Sarah J. Maas

Crescent City 2 – Huis van lucht & adem – Sarah J. Maas

Dit is het tweede deel uit de populaire serie Crescent City van bestsellerauteur Sarah J. Maas. Een auteur die je goed kan meenemen in een hele andere wereld, en dat komt goed van pas als je Crescent City betreedt. Een bruisende en moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. Bryce en Hunt proberen hun leven weer op te pakken – ze hebben Crescent City dan wel gered, maar dat heeft tot zo veel ophef geleid in hun leven dat het nu tijd is om het rustiger aan te doen. Maar het zal niet lang duren voor ze weer in beweging moeten komen en gelukkig voor Crescent City kunnen Bryce en Hunt nooit lang stil blijven zitten.