Juiste Juiste Header
Toplijsten

Top 5 favoriete kinder- en/of jeugdboeken van Nhung Dam

Actrice en theatermaakster Nhung Dam is van Vietnamese afkomst. Nhung speelde bij diverse toneelgezelschappen en is regelmatig te zien in tv-series en films. Ze staat met haar solovoorstellingen op theaterfestivals, waaronder Oerol, Tweetakt en Festival der Aa. Nhung schreef diverse toneelstukken, die vertaald zijn naar het Duits en Engels. Haar debuut Duizend Vaders is een gefictionaliseerd verslag van hoe haar ouders hun komst naar Nederland als bootvluchteling hebben ervaren. De vertaalrechten zijn verkocht aan Duitsland (Ullstein).

Wat zijn de favoriete kinderboeken van Nhung?

1.

Griezelbus 1 -  De griezelbus 1

De Griezelbus

Tijdens de Kinderboekenweek nodigt een bekend schrijver een leraar met zijn klas uit voor een speciale tocht met zijn griezelbus. Tijdens de rit zal de schrijver griezelverhalen voorlezen uit zijn nieuwe boek. Hierbij gebruikt hij een aantal voorwerpen die hij in de bus heeft uitgestald. Maar naarmate de tocht vordert, blijkt dat iemand in de bus een akelig geheim heeft. Of zijn er meer mensen die iets verbergen?

Bekijk op bol.com

2.

De heksen

De heksen

Heksen zijn eng en gemeen, maar de heksen uit Roald Dahl's gelijknamige verhaal zijn afschuwelijk gemeen en lelijk en ze hebben een hekel aan kinderen. In dit spannende verhaal moet een jongetje het opnemen tegen de heksen en hun toverkracht, om de kinderen van de wereld te redden.

Bekijk op bol.com

3.

De geheime tuin

De geheime tuin

In de geheime tuin is al 10 jaar niemand meer geweest. Er staat een hoge muur omheen en je kunt er niet in. Merel reist van Indië naar Engeland. Ze moet daar bij een vreemde oom wonen. In een huis met 100 kamers. Merel is een stug kind. Maar die tuin, zo vol rozen, heeft vast en zeker toverkracht. Want Merel bloeit op, en wat er met Koen gebeurt... Dit vehaal speelt zich af in het begin van deze eeuw, op een Engels landgoed. Toch is het een verhaal voor nu.

Bekijk op bol.com

4.

Blauwe plekken

Blauwe plekken

Op school is Judith stil en teruggetrokken. Hoewel ze thuis zoveel mogelijk helpt met haar kleine broertje en probeert het haar moeder zoveel mogelijk naar de zin te maken, wordt haar moeder toch vaak boos. Dan slaat ze Judith, soms zo erg dat ze onder de blauwe plekken zit. Op school durft Judith niets te vertellen. Maar dan raakt ze bevriend met haar klasgenootje Michiel en bij hem thuis ziet ze dat het ook anders kan. Met haar moeder gaat het ondertussen slechter: ze wordt steeds sneller kwaad en slaat steeds vaker. Judith is wanhopig en weet niet meer wat ze moet doen....

Bekijk op bol.com

5.

Juiste Highlight

Maanmeisje

De 14-jarige Cindy voelt zich door iedereen in de steek gelaten; ze gaat steeds minder eten en meer sporten om haar lichaam onder controle te houden.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.