New York Header Esra
Recensies

Top 5 favoriete vakantieboeken door boekverkopers van bol.com: Esra.

Boekverkopers delen boeken over hun favoriete vakantieland. Esra deelt in dit geval een top 5 aan zomerboeken van haar favoriete stad: New York!

Top 5 favoriete zomerboeken door Esra

1.

De eenzame stad

De eenzame stad

Wat betekent het om eenzaam te zijn? Hoe gaan we verbindingen aan met andere mensen? Brengt de technologie ons dichter bij elkaar of houdt die ons gevangen achter onze schermen? Olivia Laing onderzoekt de relatie tussen stad, eenzaamheid en creativiteit. Voor de liefde verhuisde ze ooit van Londen naar New York, maar toen die liefde al snel vertrok maakte ze vier seizoenen eenzaamheid door. Hoewel die gemoedstoestand haaruitval veroorzaakte en haar tot een verlegen voyeurist maakte, stelde die haar ook in staat na te denken over uitsluiting, het verband tussen solitarisme en schaamte, en de verhouding tot de ander.

Bekijk op bol.com

2.

De duivel draagt Prada

De duivel draagt Prada

Andrea Sachs is net aangenomen als de nieuwe assistent van de alom gevreesde en bewonderde hoofdredacteur van het tijdschrift Runway, Miranda Priestley. Elke dag wordt Andrea zwaar op de proef gesteld als de commando s van Miranda door de telefoon klinken. Terwijl haar werkdagen steeds langer worden en de eisen steeds extremer, realiseert Andrea zich dat het baantje waar duizenden een moord voor zouden doen haar het leven flink onmogelijk maakt.

Bekijk op bol.com

3.

Gossip & Gucci

Gossip & Gucci

Als Bette een baan krijgt bij een superhip prbureau, maakt ze van de ene op de andere dag deel uit van de jetset van Manhattan. Maar al snel worden de eerste scheuren zichtbaar in dit idyllische plaatje: als speeltje van een notoire playboy verschijnt Bette in alle roddelbladen. En haar familie en vrienden zijn minder gelukkig als Bette, die zij zo goed dachten te kennen, ineens op een kloon van Paris Hilton begint te lijken. De redding komt uit onverwachte hoek.

Bekijk op bol.com

4.

Het puttertje

Het Puttertje

Theo Decker overleeft een terroristische aanslag op het Metropolitan Museum of Art waar zijn moeder en vele anderen om het leven komen. Zijn vader had hen een paar maanden daarvoor in de steek gelaten. In het museum had hij een meisje van zijn leeftijd opgemerkt, dat erg gewond raakt. Ook neemt hij in de verwarring een klein schilderijtje mee. Hij verstopt het en is voortdurend bevreesd dat de politie hem zal vatten; hij komt er niet toe het terug te brengen. Jarenlang is hij bevangen door de angst het waardevolle voorwerp te verliezen, wat uiteindelijk ook zal gebeuren. Na deze eerste diefstal gaat het met hem als tiener en als jong-volwassene van kwaad naar erger: spijbelen op school met een vriend (Boris), misbruik van drank en geneesmiddelen, drugsgebruik, drugsdealen, oplichting, bedrog, fraude. Later komt Theo door zijn vriend Boris in de onderwereld van de kunst terecht. Bij een poging in Amsterdam het schilderijtje terug te krijgen, schiet hij twee gevaarlijke criminelen dood. De operatie mislukt als nog een derde met het schilderij gaat lopen. Toch komt alles uiteindelijk goed. Boris kent de kunstdieven en laat de zaak aan de politie aangeven. Die vindt inderdaad het schilderijtje op de aangegeven plaats in Frankfurt, en bij verrassing nog een hele reeks andere gestolen kunstvoorwerpen. Theo krijgt van zijn vriend het grootste deel van alle uitgeloofde beloningen en daarmee maakt hij al zijn fraude goed.

Bekijk op bol.com

5.

Be NY

Be NY: van toerist tot New Yorker

Handleiding die je snel en eenvoudig leert hoe het is om New Yorker te zijn Ontdek samen met Patrick van Rosendaal de levenswandel, voorkeuren en gewoontes van 22 kleurrijke New Yorkers. Ze delen met veel plezier hun ervaringen en geven je een unieke kijk op het leven in de stad der steden. Wat vinden ze de beste plekjes om te genieten van kunst, cultuur of lekker eten? Waar komen ze tot rust en waar leven ze zich uit? Welke cafés bezoeken ze en waar drinken ze een kop lekkere koffie? Welke msea zijn er hip en welke galerijen 'up and coming'? Hoe winkel je voordelig en welke shops mag je zeker niet missen? Patricks verhalen, kennis en tips zijn de ultieme voorbereiding op je avontuur in The Big Apple.

Bekijk op bol.com

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.

Esra Auteur Foto V2
Esra