Boeken top 10 header
Boeken top 10 header
Boeken top 10

Fictie boeken top 10

Yes, het is weer Boekenweek! Maar voelt het voor jou alsof je dan alleen de literaire boeken moet lezen? Nou, dat hoeft zeker niet. Want alle boeken verdienen het om in het zonnetje te staan. Daarom tippen wij graag onze fictie boeken top 10. Tien fictie boeken die het verdienen om gelezen te worden, ongeacht genre.

Spijt van jou - Colleen Hoover

Spijt van jou - Colleen Hoover

De boeken van Colleen Hoover blijven een genot! Zo ook Spijt van jou. Morgan is in dit boek hoofdpersoon. Ze werd op zeventienjarige leeftijd zwanger van haar dochter Clara, die nu al weer zestien is. Moeder en dochter botsen vaak, maar vader Chris weet vaak de vrede te bewaren. Maar dan raakt hij betrokken bij een vreselijk ongeluk. De werelden van Morgan en Clara storten in. En dan blijken er ook nog eens geheimen omhoog te komen die er voor zorgen dat ze alleen maar verder uit elkaar groeien. Lukt het hen om elkaar weer te vinden? Wederom een prachtig verhaal dat gaat over eerste liefde, rouw en bedrog, en vooral familie. Met Spijt van jou vertelt Colleen Hoover het verhaal uit perspectief van zowel moeder als dochter.


De rozentuin - Tracy Rees

De rozentuin - Tracy Rees

De rozentuin van Tracy Rees is een meeslepend verhaal dat zeer geschikt is voor de lezers van Lucinda Riley en Anne Jacobs. In dit verhaal, dat zich afspeelt in 1895, leidt Olive Westallen een goed en zorgeloos leven in een enorme villa van haar ouders. Haar vroegere buurmeisje, Ottilie Finch geniet tegenwoordig van haar leven in Londen. Haar moeder leidt alleen onder een vreemde ziekte. En dan, door een lastige ontdekking raken moeder en dochter met dienstmeisje Mabs onverwachts bondgenoten. Er zijn geheimen in de familie die naar boven komen, waarvoor ze zichzelf en elkaar moeten beschermen.


De chocoladevilla - Maria Nikolai

De chocoladevilla - Maria Nikolai

In Stuttgart in 1903 leidt Judith Rothmann een geweldig leven. Ze is de dochter van een chocoladefabrikant, en het maken van deze lekkernij zit in haar genen. Samen met haar vader is ze veel in de fabriek te vinden waar ze samen recepten bedenken en ontwikkelen, want ooit zal zij de fabriek overnemen. Tenminste, dat dacht ze altijd. Want haar vader heeft een hele andere toekomst voor haar voor ogen. Hij heeft namelijk de perfecte kandidaat gevonden die met haar moet trouwen. Ze zal nooit iets te kort komen, maar ze zal ook nooit van hem houden. En dan, uit het niets, ontmoet ze een hele charismatische man die haar het hoofd op hol brengt. Tijd voor Judith om uit te zoeken wie ze is en wie ze wil zijn. De chocoladevilla van Maria Nikolai is een heerlijke roman om bij weg te dromen; het liefste natuurlijk met een lekker stukje chocolade.


Daisy Jones & The Six - Taylor Jenkins Reid

Daisy Jones & The Six - Taylor Jenkins Reid

Taylor Jenkins Reid kennen we van De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo, maar Daisy Jones & The Six is een roman waar je evenveel van zult smullen. Daisy Jones droomt ervan om een beroemde zangeres te worden. En als ze Billy Dunne ontmoet lijkt die droom uit te komen, want hij is frontman van The Six. Samen maken ze een liedje dat een enorme hit wordt. De ene hit naar de ander volgt zich op, en dan opeens gaat de band uit elkaar. En ondanks dat de personages in dit boek niet perfect zijn, ga je toch van ze houden. Een kunst die Reid goed in de vingers heeft.


The Heart Principle - Helen Hoang

The Heart Principle - Helen Hoang

De meeste mensen zien Quan als een playboy, en Anna heeft ook gewoon een hekel aan hem. Althans, dat vertelt ze zichzelf. Want ze zal natuurlijk nooit toegeven dat ze heimelijk verliefd op hem is. Quan heeft toch alleen maar oog voor haar jongere en knappere zusje Camilla. Maar zij is allang verloofd, dus besluit Anna om Quan te verleiden zodat ze het aankomende huwelijk van haar zus kan redden. Maar dat loopt misschien niet zo goed af als gehoopt. The Heart Principle van Helen Hoang is een lekker verhaal waar je van zult smullen, genieten en vooral dagdromen.


Heartstopper 1 - Alice Oseman

Heartstopper 1 - Alice Oseman

Heartstopper van Alice Oseman is het eerste deel van een vijfdelige graphic novel. Voor Charlie was het afgelopen jaar op school niet echt leuk, want nadat hij gedwongen uit de kast kwam is hij een paar maanden gepest. Nick is een geweldige rugbyspeler en heeft wel wat gehoord over Charlie maar kent hem niet echt. En dan komen ze naast elkaar te zitten in klas. Er ontstaat een fijne, warme en intieme vriendschap. Maar het wordt lastig voor Charlie als hij merkt dat hij smoorverliefd is op Nick, ook al maakt hij geen kans. Maar wat hij niet weet is dat Nick ook met zijn eigen gevoelens in de knoei zit. Ze groeien meer naar elkaar toe en dan blijkt dat liefde onvoorspelbaar kan zijn, maar vooral verrassend en mooi.


De toekomst van Hotel Flanagans - Åsa Hellberg

De toekomst van Hotel Flanagans - Åsa Hellberg

De toekomst van Hotel Flanagans is het derde deel in de trilogie van Åsa Hellberg. Mocht je deel 1 & 2 nog niet gelezen hebben, maar wel wil starten met de serie: spoilers komen eraan, dus ogen dicht.

Het is 2010 en Frankie en Billie hebben eindelijk de leiding in handen van het hotel. Maar eigenlijk zou Billie zich liever op haar acteercarrière focussen terwijl Frankie het geweldig doet in haar nieuwe rol. Alleen slaat dan opeens het noodlot toe in het huwelijk van Frankie. Dit laatste deel is weer een fijn verhaal over intriges, huwelijksperikelen en natuurlijk hartstocht.Het was maar één mailtje - Lonneke van Engelen

Het was maar één mailtje - Lonneke van Engelen

Het was maar één mailtje van Lonneke van Engelen is het vervolg op Alleen een beetje verliefd misschien... Lonneke leek een gelukkig leven samen te hebben met Raf. In dit verhaal verhuist ze met haar kinderen naar haar nieuwe liefde. Dat leek een goed idee, maar achteraf is dat het startpunt geweest van meer en meer ellende. Ook dit deel leest als een trein en heb je waarschijnlijk sneller uit dan je zou willen.


Je bent niet alleen - Isa Hoes en Merlijn Kamerling

Je bent niet alleen - Isa Hoes en Merlijn Kamerling

Isa Hoes en haar zoon Merlijn Kamerling hebben voor het eerst een boek samen geschreven: Je bent niet alleen. In dit boek staat rouw centraal, want hoe is het om iemand te verliezen die dicht bij je staat? Moeder en zoon hebben dit zelf natuurlijk meegemaakt met man en vader Antonie Kamerling. In dit boek vertellen ze je over de verschillende fases van rouw, hoe je je grenzen kunt aangeven en dichtbij je zelf te kunt blijven. Maar ook wat de kleine gebaren betekenen en voor welke adviezen of opmerkingen het nog te vroeg is. Een prachtig boek voor iedereen die in aanraking komt met rouw.


Valse getuige - Karin Slaugther

Valse getuige - Karin Slaugther

Daar is ze weer! Karin Slaugther met een ongelofelijk spannend verhaal. Valse getuige gaat over de zussen Leigh en Callie. Ze zijn echt geen verkeerde en gemene mensen, maar toch hebben zij twintig jaar geleden iets heel vreselijks gedaan. Hun leven is getekend door verraad, geheimen en schuldgevoelens. Nu, jaren later, is Leigh werkzaam bij een advocatenkantoor. De herinneringen aan die ene avond heeft zij verdrongen, totdat ze gedwongen wordt om een cliënt aan te nemen. En die cliënt weet van die avond. Ze zullen hem moeten stoppen, om hun geheim te kunnen bewaren. Ook deze standalone van Slaugther leest in een sneltreinvaart en daarmee bewijst ze weer waarom zij al jaren de ene bestseller na de andere schrijft.