Get Gorgeous Header 1
Lifestyle

Get Gorgeous met Christel Vatasso en Pascal Loperena

Get Gorgeous, een boek waarin je als lezer wordt uitgedaagd om in slechts 21 dagen een zelfverzekerdere en daarmee mooiere en gelukkigere versie van jezelf te worden. Blijf wie je bent, maar leer hoe je jezelf net iets gemakkelijker kleedt, stylt en beweegt. We spraken met Christel Vatasso, ze schreef het boek samen met vriend én zakenpartner Pascal Loperena.

Get (more) Gorgeous

Dit boek geeft allemaal praktische tips van bekende topmodellen, designers, stylisten en celebrities waarmee je snel aan de slag kan. Zo leer je een moodboard te maken en te bepalen wat kenmerkend wordt voor jouw stijl. Vervolgens ga je hiermee in gedachten door je kledingkast om de juiste garderobe samen te stellen.

Verder vind je in het boek vele tips over haarverzorging en kapsels, make-up, verzorging van je huid, fotografie, selfies en de inrichting van je huis. Met dit 21-dagen programma haal je het beste uit jezelf. Je bent het waard, want je bent uniek. Christel schreef het boek samen met vriend en zakenrelatie Pascal Loperana.

Voor de lezers die jullie niet kennen: wie zijn jullie en hoe zijn jullie op het idee gekomen om dit boek te schrijven? En vooral hoe kennen jullie elkaar?
We hebben elkaar in 2013 ontmoet via een gemeenschappelijke vriend, Patrick Lemire (hoofd booking bij IMG Models). In 2014 opende ik – daarvoor was ik hoofd booking bij Woman Management Paris – mijn eigen Ford Models Paris Agency. Ik vroeg Pascal als artistiek directeur en hij accepteerde de baan.

Bij elke dag in het boek hoort een opdracht en/of tip. Wat is jullie favoriete dag uit het boek en waarom?
Het heeft niets te maken met het feit dat we allebei voorbij de veertig zijn, maar onze favoriet is absoluut hoofdstuk 21 ‘GEEF NOOIT OP (waarom zou je?). Dit hoofdstuk past heel goed bij de levensfase waarin wij nu zitten.

Voor wie is deze 21 dagen style guide precies bedoeld?
Voor alle vrouwen die zich niet herkennen in modetijdschriften en die op zoek zijn naar echte antwoorden, die bij hen passen op hun beauty- en stijlvragen.

Get Gorgeous Boek

Belangrijke vereisten voor schoonheid zijn zelfvertrouwen en glow.

In Get Gorgeous hebben jullie het over schoonheid. Wat is schoonheid precies volgens jullie? Bestaat daar een definitie voor?
Het eerste wat je leert als je in de modellenindustrie gaat werken, is dat schoonheid niet zoveel betekent, er is altijd namelijk iemand mooier dan jij. Er zijn veel verschillende vormen van schoonheid. Belangrijke vereisten voor schoonheid zijn zelfvertrouwen en glow. Veel mensen verwarren schoonheid met jeugdigheid en perfectie. Wij zijn er oprecht van overtuigd dat iedereen op zijn of haar eigen manier mooi kan zijn. Je moet alleen je eigen innerlijke schoonheid zien te ontdekken en deze vervolgens voeden en op de juiste manier ontwikkelen.

Wie zijn jullie idolen of helden met betrekking tot het creëren van je eigen stijl?
Wij zijn allebei geïnspireerd door vrouwen en we hebben dezelfde helden. Als eerste Eileen Ford, die ons inspireerde om dit boek te schrijven. Maar ook Diana Vreeland en Lauren Hutton.

Wat zijn jullie favoriete schoonheidsproducten?
We hebben veel favorieten…! Huile prodigieuse van Nuxe voor lichaamshydratatie maakt je huid heel zacht. Shampoo en maskers van Leonor Greyl voor het haar: deze producten redden letterlijk je haar. Alle gezichtsproducten van Khiels omdat we zo van hun geur en texturen houden.

In het boek komt ook de garderobe van een vrouw aan bod. Welke drie garderobestukken moét een vrouw echt in haar kast hebben liggen?
Een goed gesneden blauwe jeans van APC, een wit mannenoverhemd van J Crew en een LBD van Zara.

Veel aanraders en beautyproducten die jullie noemen in het boek, zijn van grote (soms dure) modehuizen. Zijn er volgens jullie ook goedkopere, maar net zulke goede varianten op de markt beschikbaar? Zo ja: Van welke merken zijn jullie zelf fan? Zo nee: Wat maakt een product van bijvoorbeeld Dior zoveel beter dan een crème van de HEMA of bijvoorbeeld Garnier?
Ja, dat klopt. Maar eerlijk is eerlijk: als je het geld hebt om luxe beautyproducten te kopen, dan is dat een goede investering. Zelfs als je een vergelijkbaar product van een goedkoper merk kan kopen, zal de samenstelling niet hetzelfde zijn. Daarnaast is het domweg ook heel fijn om de delicate geur, de heerlijke textuur en de luxe verpakking te hebben. Maar als je daar het geld niet voor hebt, is dat natuurlijk geen drama! Het belangrijkste is dat je je lijf,huid en haar zeer regelmatig de aandacht geeft die het verdient. Nuxe, Biodermal en Caudalie zijn goede alternatieven voor de luxe merken.

Moodboard 1

‘Love yourself, it’s the hardest thing.’

Kunnen jullie je eigen beautyritueel (ochtend & avond) kort beschrijven? Wat zijn bijvoorbeeld onmisbare producten en van welke merken?
Het belangrijkst is niet welke producten die je gebruikt, maar het respect om elke dag – ochtend én avond – je huid te verzorgen. Dat betekent voor mij schoonmaken, een tonic gebruiken, hydrateren en beschermen. En eens per week scrubben.

De zomer komt eraan. Veel vrouwen zijn bezig met hun ‘summer body’. Hebben jullie tips hoe je er bijvoorbeeld op het strand altijd stijlvol bijloopt?
De belangrijkste tip in de zomer is bescherming voor gezicht, lijf en haar! Er geweldig uitzien op het strand is fijn, maar nadenken over de lange-termijn effecten van de zon, is beter! Persoonlijk gebruik ik zonnebrandcrème van La Roche Posay. Ik ben dol op l’Huile Prodigieuse van Nuxe voor mijn gezicht en lijf en de oliën van Christophe Robin voor mijn haar.

Wat is het beste advies dat jullie ooit hebben gekregen?
Het advies van het Franse icon Jeanne Moreau: ‘Love yourself, it’s the hardest thing.’

Wat is een van de mooiste reacties die jullie tot nu toe hebben gekregen op het boek?
Onze Moeders zijn ongelooflijk trots op ons!

Waar zijn jullie zelf het meest trots op wat je tot nu toe hebt bereikt?
We hebben allebei best veel dingen waar we trots op mogen zijn, zowel op carrièrevlak, maar zeker ook privé. Maar gemeenschappelijk zijn we super trots op onze geweldige vriendschap die al zo lang bestaat.

Wat is jullie ultieme doel? In het algemeen en met jullie boek?
We zijn al super blij dat dit boek vertaald is naar zes verschillende talen! Als elke lezer al één goede en bruikbare tip uit ons boek kan halen, zijn we al geslaagd in onze missie… En hierna? In de toekomst zullen we waarschijnlijk deel twee gaan schrijven!