Boekieboekie
Nieuws

Het BoekieBoekie Spektakel

Op 13 mei was in Rotterdam het BoekieBoekieSpektakel. Het was een feestelijk programma met twee prijsuitreikingen en de presentatie van Jungle BoekieBoekie. In dit jaarboek staan vooral illustraties van debutanten die mee hebben gedaan met de stArt Award.

In de prijzen gevallen
Tijdens het Spektakel werden twee prijzen uitgereikt: de Poem Award en de stArt award. Drie leerlingen van het KBS Laurentius in Breda hebben de Poem Award gewonnen. Kiki de Graaf, Sarah van Beek en Myrthe Belt uit groep 5 hebben samen de winnende gedichtenposter gemaakt voor de posterwedstrijd Poem Express. Debutant Aart-Jan Venema van HKU University of the Arts mag zichzelf de stArt award winnaar noemen van 2016.

Van tijdschrift naar jaarboek
BoekieBoekie verschijnt niet meer als tijdschrift, maar komt uit als een sjiek gebonden uitgaven van 96 pagina’s dik. De opzet blijft hetzelfde: een inspirerende uitgave met verhalen, gedichten, strips, toneel en dingen om te doen. Ook blijven er jaarlijks veel opdrachten te vergeven. In de Jungle BoekieBoekie staan bijdragen van 32 illustratoren, 21 schrijvers en 14 kinderen. Als alles meezit, verschijnt vanaf september de E-BoekieBoekie, een maandelijkse uitgave die digitaal voor iedereen gratis te lezen is.

Foto Iris
Iris