Het Hummus Kookboek Header
Recensies

Het Hummus kookboek: "Veelzijdig en makkelijk."

Hij bestond al in het Engels, maar is nu ook in het Nederlands verkrijgbaar: Het Hummus kookboek, van Sara Lewis. Ik was er wel benieuwd naar, want ondanks dat ik het gerecht regelmatig in de koelkast heb staan, wist ik er eigenlijk niet zo veel over.

Van buitenissige dip naar geliefd gerecht

Hummus is een kikkererwtenpuree, oorspronkelijk afkomstig uit het Midden-Oosten, die al honderden jaren als goedkoop (bij)gerecht wordt gegeten. Pas in de jaren tachtig kreeg hummus enige bekendheid. En naarmate meer mensen begonnen te reizen door Europa, werd hummus ‘gewoner’. Inmiddels is het in bijna alle supermarkten verkrijgbaar.

Veelzijdig en makkelijk

Hummus is een veelzijdig gerecht: voor tussendoortjes, voor bij de borrel, voor op de boterham, bij hoofdgerechten, salades, wraps en zelfs muffins. En daarnaast is het ook nog makkelijk te maken!

"Deze prachtige groene hummus zit boordevol voedingsstoffen: vitaminen, mineralen, complexe koolhydraten die energie geven en eiwitten voor de groei, het herstel en het onderhoud van alle lichaamscellen."

Benieuwd wat je kunt vinden in Het Hummus kookboek?

Dit kookboek bestaat niet alleen uit lekkere hummus recepten, maar je vindt er ook een uitgebreide uitleg over wat hummus precies is, de geschiedenis van hummus, waarom het supergezond is, alles over kikkererwten, hummus maken, perfecte combinaties en heerlijke gerechten met hummus. Niet alleen een veelzijdig gerecht, maar ook een veelzijdig kookboek!

Zoveel lekkerder dan in de winkel

Na al deze informatie, besloot ik het heft maar eens in eigen handen te nemen en het zelf eens te maken. Ik koos voor hummus met spinazie en knoflook. Deze prachtige groene hummus zit boordevol voedingsstoffen: vitaminen, mineralen, complexe koolhydraten die energie geven en eiwitten voor de groei, het herstel en het onderhoud van alle lichaamscellen. En het resultaat van het zelf maken was zoveel beter dan de bakjes uit de supermarkt.

Conclusie

Een kookboek met veel informatie, authentieke traditionele recepten, maar ook heerlijke variaties en nieuwe ideeën. Zeker een aanrader voor mensen die bakjes hummus in de supermarkt kopen, maar ook voor mensen die het al eens zelf gemaakt hebben.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.

Tess
Tess