Shutterstock 257660701
Nieuws

Kinderboekenweekfeest bij bol.com

Proef van het Kinderboekenweekfeest! Kom je ook?

De Kinderboekenweek met een knaller beginnen? Kom dan naar ons Kinderboekenweekfeest! Voor de vijfde keer organiseren we in aanloop naar de Kinderboekenweek een groot Proef van de Kinderboekenweekfeest. Ditmaal in de Snorfarbriek in Utrecht. Het feest zal dit jaar op 27 september plaatsvinden, dit is de week vóór de Kinderboekenweek. Het begint om 15.00 uur en om 18.00 uur is het feest weer afgelopen.

Janneke Marjatta 1 0

Programma
Ook deze keer staan er voor alle leeftijden fantastische voorstellingen op het programma. We willen jullie natuurlijk verrassen, maar we kunnen wel alvast verklappen dat tijdens deze vijfde editie Filemon Wesselink en zijn zus Clarinde Wesselink aanwezig zullen zijn om over hun nieuwste boek Papa zegt ja te vertellen, dat sterauteur Marion Bloem komt voorlezen uit haar Gouden Boekje Wiwi Wit - Het leven van een kindertand, er een goochelaar zal zijn, Jan Vriends (auteur en illustrator van de bekende Tina-strip Merel Vink) een workshop striptekenen komt geven en je kunt meeten en greeten met Jill Schirnhofer (Jill is, zoals je vast weet, ongekend populair op social media; het YouTube kanaal van Jill heeft meer dan 22 miljoen views en 76.000 abonnees).

Sanne de Bakker, auteur van de Krekelia-reeks, komt griezelige geestenhuisjes maken met jou, mevrouw Zwamdrift voorspelt jouw toekomst en je kunt zelfs op de foto met de bezem van Harry. Wie het aandurft kan zich griezelig spannend laten schminken en nepbloed maken met Newscientist. Illustrator Erik Visser van de Lumies komt een tekenworkshop geven en je kunt dilemma’s maken met Kristel van de Brink (bekend van Tina)!

Er is een griezelig leuke Pubquiz ‘Witte Gijt’ met springkussen, waar schitterende prijzen te winnen zijn, De grote reptielenshow zal twee wel hele bijzondere (kruipende) gasten op het hoofdpodium toveren, je kunt met de auteurs van Tante Teefje Ruth Verstraeten en Eva Mouton je eigen Tante Teefje-pil ontwerpen, Teefjeprik spelen en een foto van jezelf als Tante Teefje laten maken. Je kunt op de foto met een levensgrote Nijntje, Dikkie Dik, Bobbi en Geronimo Stilton!

Sunna Borghuis en Eva Van Aalst vertellen over hun boek Dikke Vik en vieze Lies.

Fan van Het Huis Anubis? Alexandra Penrhyn Lowe komt ook signeren en je gaat naar huis met een goedgevulde goodiebag.

De ijscokraam en andere lekkere hapjes maken dit bijzondere feestje helemaal af. Je zult tijd te kort komen!

Als kers op de taart zullen de Kinderboekenweekkoningen Janneke Schotveld, Annet Schaap en Maranke Rinck en Kinderboekenweekkoning Martijn van der Linden aanwezig zijn. Zijn maakten dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk Kattensoep en het Prentenboek Knikkeruil.

Banner Bol Snor Horror Def 1

Hoe kan ik hier bij zijn?
Let op! Entreekaarten zijn niet te koop, maar uitsluitend door jullie te winnen via schrijf@bol.com.

Het programma van deze woensdagmiddag (van 15:00 – 18:00 uur) is verdeeld over vijf leeftijdscategorieën: 0-3 jaar, 3-6 jaar, 6-9 jaar, 9-12 jaar en ouder. In totaal zijn er 300 plekken beschikbaar, dus schrijf naar schrijf@bol.com en laat ons weten welk boek jou het meest laat griezelen en waarom.

Rond 20 september krijgen de gelukkigen bericht en een Gouden Ticket toegestuurd. Iedere winnaar krijgt twee Gouden Tickets, eentje voor jou en voor iemand die je graag mee wilt nemen (ouders/begeleiders hebben geen ticket nodig).

Alvast in de stemming komen?
Wil jij alvast in de stemming komen? Bekijk hieronder het filmpje van het Kinderboekenweekfeest 2016.

Tot de 27ste!

Janneke Siebelink, Hoofdredacteur lees.bol.com

Kinderboekenweekfeest 2016

Lees hier de voorwaarden voor de winactie voor het kinderboekenweekfeest.