Het Zero Waste Project Header
Recensies

Het Zero Waste Project: “Helemaal geen keuzestress meer.”

Zero waste, niks verspillen! De zussen Jessie en Nicky Kroon hebben hun leven er helemaal op ingericht. ‘Een leuker leven met minder plastic’, staat op de cover van Het Zero Waste Project, maar daar doen ze de inhoud van het boek zwaar te kort mee. De dames verspillen veel meer niet dan alleen plastic.

Zero waste

Niks verspillen is een levensstijl, een heel leuke, een heel goedkope en een gezonde levensstijl, blijkt uit het aanstekelijk geschreven boek. Nicky en Jessie raakten aan zero waste verslingerd toen ze op Facebook zagen dat ze eigenlijk helemaal niet zo ‘goed bezig’ waren als ze dachten. Zoals dat gaat bij veranderingsprocessen waren ze daar eerst verbaasd over, maar stapje bij beetje schoven ze op naar minder verspillen. Tot het moment dat ze Zero Waste bedachten. Eerst als individuele levensstijl. Daarna als site. Vervolgens hier en daar in de media. En nu dus met een boek.

Vertellend

Het Zero Waste Project neemt je via verbazing mee naar zelf de handschoen oppakken. En dat blijkt verrassend makkelijk. Als je het maar ziet. Jessie en Nicky helpen je daarbij. Niet belerend, niet dwingend, niet met het vingertje wijzend, maar vertellend, hoe het de dames zelf verging.

No poo

De eerste keer in een winkel zeggen dat je geen plastic om de kaas wil. De grens bepalen hoever je wil gaan met toiletpapier. Op zoek naar onverpakte groente. De uitdaging aangaan geen shampoo (no poo) te gebruiken. Tweedehands kleding. Minder of liever niet vliegen. Een bamboe tandenborstel. Je eigen houten bestek meenemen naar een foodfestival… Fantastische zoektochten en als je het een keer gedaan hebt is het de tweede keer al een stuk makkelijker.

Weerstanden weerleggen

Ja maar… veel duurder zeker? Niet dus, niet duurder dan regulier tenminste. Want je koopt niet meer dan je nodig hebt, geen vijftig jurkjes in de kast, geen voedsel verspillen, gewoon lekker water en thee, zelf maken wat je nu nog in verpakking in supermarkten koopt. Met baking soda en natuurazijn kun je al je schoonmaakmiddelen in huis vervangen!

“Zerowasters besparen gemiddeld veertig procent op hun boodschappen.”

Geen keuzestress

Ja maar… kost veel meer tijd zeker? Niet dus, want je bent niet meer de hele dag bezig met spullen kopen. Je shopt alleen maar meer als het nodig is. Ja maar… een boel stress zeker? Niet dus, juist niet. Helemaal geen keuzestress meer. Een zero waste recept uit het boek: banaan door havermout prakken, er een ei doorheen mixen en dan even in de oven zetten. Lekker!

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.

Author Category Rubriek Image Copy
Harrie