Kip
Vrije tijd

Ideale kipkookboek: Dayenne over Gouden kip

Mijn naam is Dayenne Wamsteeker. In het dagelijks leven werk ik bij de Provincie Zuid-Holland, maar in mijn vrije tijd lees en kook ik graag. Op mijn nachtkastje vind je thrillers, literatuur, romans, chicklits en historische boeken. Koken vind ik ook heerlijk om te doen, ik probeer graag van alles uit en laat me daarbij graag inspireren door allerlei soorten kookboeken

Negende kookboek

Diana Henry is één van de meeste geliefde kookboekenauteurs van Engeland en woont samen met haar man en kinderen in Londen. Wekelijks schrijft zij een column in The Sunday Telegraph, waarvoor zij ook al twee keer de Cookery Writer of the Year-award ontving. Gouden kip is haar negende kookboek, eerder verschenen in Nederland al Honingzoete vijgen, Ingemaakte citroenen en zoet, zuur en zout.

Gouden Kip 936 2

Elke dag en elk moment

Gouden kip bevat 120 recepten met kip, voor elke dag en elk moment. Dit nieuwe kookboek van Diana Henry is een mooi uitgegeven kookboek en staat vol heerlijke en originele recepten met kip. Mocht je eens willen variëren met kip dan is dit het ideale kookboek, want dit kookboek staat vol inspiratie! In het kookboek staan simpele recepten voor de lunch, snelle maaltijden, maar ook uitgebreide stoofschotels en andere recepten waarbij je wel een paar uur aan het koken bent. De recepten in het kookboek zijn verdeeld in verschillende categorieën, zoals: de specerijenroute: geurig, geparfumeerd heet en zomer. Rook: gegrild op de barbecue en wat te doen met je resten kip. Deze indeling is niet heel duidelijk, maar als je voor een bepaalde gelegenheid iets wilt maken of een gerecht met een bepaalde smaak wilt bereiden, dan kun je al bladerend genoeg ideeën opdoen voor een lekkere maaltijd.

Mocht je eens willen variëren met kip dan is dit het ideale kookboek, want dit kookboek staat vol inspiratie

Dayenne Wamsteeker

Gebraden kip met maiskoekjes

De recepten zijn voorzien van een korte introductie, gevolgd door de ingrediënten en een beschrijving van de bereiding van het gerecht. De bereidingswijzen zijn duidelijk beschreven en zorgen ervoor dat je de juiste stappen volgt om het gewenste eindresultaat te bereiken. Om de recepten in het boek te testen, heb ik de gebraden kip met komijn, kurkuma, avocado en maiskoekjes gemaakt. Dit gerecht is niet moeilijk om te maken en het resultaat is heerlijk, een lekkere combinatie van de gekruide kip met de avocado en de maiskoekjes. Daarnaast heb ik de kip forestière gemaakt, een recept met kipkarbonades, paddenstoelen en madera. Dit recept heeft een wat langere bereiding, maar het resulteerde weer in een heerlijke maaltijd!

Gouden Kip Header 2

Conclusie

Helaas is niet elk recept in het boek voorzien van een foto van het gerecht. Zelf vind ik het altijd prettig als elk recept voorzien is van een foto, zodat je het eindresultaat kunt zien. Daarnaast was het misschien leuk geweest om wat bereidingsfoto’s in het boek op te nemen om de beschrijvingen hier en daar te ondersteunen. Maar ondanks deze kleine opmerkingen is het een mooi en gebruiksvriendelijk kookboek, wat ervoor zorgt dat je lekkere en originele gerechten met kip op tafel kunt zetten!