In Het Vierkant Van Ieder Ogenblik Header
Recensies

In het vierkant van ieder ogenblik: “Zelfs de koukleumen zullen anders door de kou gaan lopen”

Als je in een slechte bui bent of verdrietig, dan hoef je alleen maar naar de vrolijke cover van In het vierkant van ieder ogenblik van Ingrid Lenaerts te kijken om weer vrolijk te worden. Op dagen dat het somber weer is, kan je door naar de cover te kijken, verlangen naar het betere weer waarin de natuur mooier is, alles in bloei staat en alles anders ruikt.

Vierkant boek

Aan de achterkant van dit boek vertelt Ingrid Lenaerts waarom ze dit boek heeft geschreven, hoe ze te werk is gegaan en waarom ze voor een vierkant boek heeft gekozen. Ze legt tevens uit wat een haiku is en waar de haiku vandaan komt.

Indeling

Het boek is opgedeeld in 2 delen: Moderne Haiku waar Ingrid Lenaerts de haiku's heeft geschreven zoals ze alles op dat moment beleefde en voelde, en in het tweede deel; Natuurhaiku waaar de haiku's over de natuur gaan.

"Na het lezen van de natuurhaiku's wil je de natuur in om de natuur met eigen ogen te gaan aanschouwen en kijken of jij ook datgene ziet wat Ingrid Lenaerts zag in de natuur."

De natuur omarmen

In In het vierkant van ieder ogenblik laat Ingrid Lenaerts je anders naar de natuur kijken en zelfs de koukleumen zullen anders door de kou gaan lopen als ze haiku's over kou hebben gelezen. Je gaat de kou anders beleven en zal het daardoor minder erg vinden om door de kou te moeten gaan. Na het lezen van de natuurhaiku's wil je de natuur in om de natuur met eigen ogen te gaan aanschouwen en kijken of jij ook datgene ziet wat Ingrid Lenaerts zag in de natuur.

Begrip

De kunst om gevoelens en belevenissen in zo weinig woorden weer te geven verstaat Ingrid Lenaerts heel goed, ze weet haar gevoelens goed te verwoorden. Je begrijpt haar over het algemeen meteen. Een enkele keer moet je een haiku nog een keer lezen om te begrijpen wat ze bedoelt, maar dan zie je het ook.

Je merkt dat ze alles goed in zich opneemt door de manier waarop ze de omgeving en personen omschrijft. Ze maakt wijze vergelijkingen waar je zelf niet zo snel op gekomen zou zijn zoals bijvoorbeeld op pagina 65 met de jaarringen. Een enkele keer, zoals bijvoorbeeld op pagina 21, krijg je prompt trek in vers brood door de beschrijving ervan.

"De foto's zijn een mooie afwisseling en maken het boek compleet."

Conclusie

Kortom; In het vierkant van ieder ogenblik van Ingrid Lenaerts is een heel leuk boekje om cadeau te geven of cadeau te krijgen. Je geniet van de eerste tot en met de laatste pagina van de haiku's en foto's.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.

Annekevandijken 20211
Anneke