Lifestyle

Jet van Nieuwkerk: "een boek maken is ontiegelijk leuk werk"

Jet van Nieuwkerk - is niet alleen de dochter van Matthijs van Nieuwkerk. Eerder verscheen zij met Het boek van Jet, speciaal voor een happy healthy lifestyle. In haar nieuwste boek Tips van Jet geeft zij jou 100 - haalbare en dus niet te moeilijke - tips om het nieuwe jaar goed te beginnen.

Nummer twee

Waarom heb je ervoor gekozen om een tweede boek te schrijven?
Omdat een boek maken ontiegelijk leuk werk is én omdat mijn hoofd vol zat met tips en recepten die ik graag wilde delen. Dus toen was nummer twee er al snel.

Waarin verschilt dit boek met het voorgaande?
Ten eerste is het een kleiner en dunner boekje dan “Het boek van Jet”. Als je zou willen, kun je het zo in je zak steken. Het leuke daaraan is dat je, wanneer je je verveelt of ergens even moet wachten, het op elke willekeurige bladzijde kunt openslaan om leuke tips of een gemakkelijk en lekker recept te lezen. Dat is toch veel leuker dan maar een beetje doelloos op je telefoon zitten scrollen? In het boek staan 100 tips om je te helpen je aan je goede voornemens te houden. Het zijn haalbare en dus niet te moeilijke tips. Voor iedereen die de lat altijd meteen erg hoog legt (en het doel dus niet haalt) is dit een aanrader.

02 Jet Van Nieuwkerk

Lieve zoutzak

In je hoofdstuk ‘Lieve zoutzak’ zeg je dat het oké is een stukje taart of chocolade af te slaan. Is dit de boodschap die je door het gehele boek wilt uitdragen?
Haha, dat is grappig dat je dat er uithaalt. Het is namelijk ook heel erg oké om wél chocolade en taart te eten, maar soms heb je daar gewoon even geen behoefte aan omdat je bijvoorbeeld al zoveel gegeten hebt dat je je er niet lekker bij voelt om ook nog eens een stuk verjaardagstaart op te eten. Dan heb je van die gekke ooms en tantes die het heel gek vinden dat je een lekkernijtje afslaat. Voor die momenten heb ik tips voor hoe je dat aardig kunt zeggen of hoe je op hen kunt reageren zonder dat ze nóg meer vragen gaan stellen. Je moet vooral je gevoel volgen. Heb je er geen zin in? Dan moet je het ook vooral niet doen.

Je geeft in je boek diverse tips. Wat is een van de belangrijkste?
Lief zijn voor jezelf. Ik kan het duizend keer blijven zeggen. En lief ben je voor jezelf als je zelf warme scones bakt en die besmeert met jam, maar ook als je een goddelijke salade met asperges en avocado maakt. Ik bedoel dus: van beide een beetje en alles met mate. Je volstoppen met een rol koekjes? Dan ben je echt niet lief voor jezelf, niemand wordt daar namelijk blij van. Maar je hoeft ook niet alleen maar groene smoothies te nemen, hoor. Er is een middenweg en als je die te pakken hebt, ben je volgens mij op je gelukkigst.

03 Jet Van Nieuwkerk

Shitdag

Volg jij zelf alle tips altijd op?
Oef, ik zou wel willen. Dan zou ik echt bijna perfect zijn, maar als ik eerlijk ben: een ander advies geven is natuurlijk veel gemakkelijker dan goed voor jezelf zorgen. Maar goed, ik doe natuurlijk heel erg mijn best en heb geweldige vriendinnen aan wie ik veel advies vraag (zij hebben mij ook vaak genoeg geholpen met dit boek). Maar hallo, ik heb zeker ook wel eens een shitdag natuurlijk.

Voor wie is dit boek bedoeld?
Voor iedereen die graag gezond wil leven, niet te streng en al helemaal niet saai.

Heb je nog meer ideeën voor een derde boek?
Absoluut, ik heb altijd ideeën en een derde boek komt er ook zeker aan, maar nu ligt de focus eerst op ‘Tips van Jet’.

Thermen2
Penny Thumb
Penny