Kinderen Van De Rivier Header
Recensies

Kinderen van de rivier: “Dit op waarheid berustende verhaal trekt je mee naar het heden en verleden."

De Amerikaanse auteur van Kinderen van de rivier, Lisa Wingate, is een gevierd schrijfster, voor veel van haar boeken was zij genomineerd voor awards en menigmaal won zij grote prijzen. Het is niet voor niets dat zij zich New York bestsellerauteur mag noemen. Ze heeft al 30 romans op haar naam staan. De voormalig journaliste is dol op schrijven en is van mening dat verhalen de wereld kunnen veranderen.

Het verhaal

De roman Kinderen van de Rivier neemt de lezer mee naar 1939, naar Memphis en in het heden naar South Carolina. Heden en verleden komen samen in dit boek dat gebaseerd is op het waargebeurde verhaal rondom Georgia Tann, de weeshuisdirecteur die kinderen uit arme gezinnen ontvoerde en verkocht aan rijke families.

Om haar vader, Senator Wells Stafford, bij te staan verhuist Avery tijdelijk terug naar Aiken, samen bezoeken zij een verzorgingshuis.

Wanneer Avery een foto op het nachtkastje ziet staan bij een oude verwarde vrouw, schrikt ze. De vrouw op de foto lijkt wel heel erg op haar oma Judy. Ze is vastbesloten om achter het verhaal van de foto te komen.

Maar moet je sommige geheimen wel boven tafel willen halen, wat als de link tussen de vrouw op de foto en haar oma de hele familiegeschiedenis zal veranderen.

Avery is vastbesloten…

Waargebeurd

Een roman gebaseerd op een waargebeurd verhaal, een verhaal dat het daglicht niet verdragen kan. Lisa Wingate heeft de benodigde capaciteit om een boek tot leven te brengen. Het verhaal gaat onder je huid zitten en je zult moeite hebben om je los te weken van de tekst op de pagina`s.

"Geheimen zijn niet gezond, hoe oud ze ook zijn. Soms is het oudste geheim het ergst.”

Kinderen van de rivier is een verhaal dat zich afspeelt in het heden en verleden. Het verleden vertelt over het leven van een vijftal 'rivier' kinderen uit 1939 en in het heden vertellen Avery en May hun verhaal in de ik-vorm. Je zult even moeten wennen, het is even zoeken doordat er veel namen op je af komen en dan zijn er ook nog de twee aangrijpende verhaallijnen. Maar wanneer je eenmaal hebt kennisgemaakt met de personages uit deze verhaallijnen kun je je helemaal onderdompelen in Kinderen van de rivier.

Wat de geest niet meer weet, is het hart niet vergeten. Liefde is het sterkste wat er is. Sterker dan de rest.”

Sterke schrijfstijl

De platvloerse straattaal, waarin Lisa Wingate de dialogen beschrijft, geeft de zware lading een vleugje humor. Het laat je ondanks de aangrijpende situaties, menigmaal glimlachen.

De broze manier waarop Wingate de karakters tentoonstelt, geeft de lezer een duidelijk beeld van de situaties van toen. Je zult ontroerd zijn en soms verbolgen. Hieraan merk je dat deze schrijfster een bestsellerauteur is, want het is een genot om te lezen, mede door de heerlijk lopende zinnen, de breekbaar beschreven karakters en het aangrijpende verhaal rondom Georgia Tann. Lisa Wingate beschrijft de wreedheid van de daden rondom het weeshuis op zo`n gevoelige manier dat het verhaal je vanaf de prelude in zijn greep heeft. Ze beschrijft het niet alleen heel beeldend, maar je inlevingsvermogen wordt flink op de proef gesteld. Kinderen van de rivier kun je niet emotieloos naast je neerleggen. De sterke schrijfstijl van Lisa Wingate heeft hier een groot aandeel in.

Lisa Wingate zet even je wereld op zijn kop. Kinderen van de Rivier worden voor even jouw kinderen. Dit boek raakt je. Wees gewaarschuwd, want eenmaal opgepakt, laat het verhaal je niet meer los.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.