Klassieke kinderboeken top 10
Klassieke kinderboeken top 10
Boeken top 10

Klassieke kinderboeken top 10

Laat jouw kinderen kennismaken met boeken uit verschillende generaties; de klassiekers. De mooiste en leukste verhalen die iedereen kent. Van Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt tot Matilda van Roald Dahl. Ontdek het allemaal in deze klassieke kinderboeken top 10!

Jip en Janneke – Annie M.G. Schmidt

Klassieke kinderboeken

Jip en Janneke – Annie M.G. Schmidt

Een boek dat niet kan ontbreken: Jip en Janneke! Ga er samen lekker voor zitten en beleef de avonturen van kleutervriendjes Jip en Janneke. Dit voorleesboek bevat verschillende verhalen uit verschillende boeken van Annie M.G. Schmidt, waaronder Jip en Janneke spelen samen en ook Dag Jip! Dag Janneke! Daarnaast bevat het boek illustraties in zwart-wit én kleur. Gegarandeerd veel leesplezier!


Pluk van de Petteflet – Annie M.G. Schmidt

Klassieke kinderboeken

Pluk van de Petteflet – Annie M.G. Schmidt

In de Petteflet is een kamer vrij. Als Pluk dat hoort rijdt hij er in zijn rode kraanwagen snel naartoe. Hij gaat in de torenkamer wonen, helemaal bovenin. Eindelijk heeft hij een huis. Ook krijgt hij er veel vriendjes bij: Zaza de kakkerlak, Dollie de duif, meneer Pen, de Stampertjes en Aagje. Samen met hen beleeft hij steeds weer nieuwe avonturen. Een verhaal van Annie M.G. Schmidt voor kinderen vanaf vijf jaar.


Pippi Langkous - Astrid Lindgren

Klassieke kinderboeken

Pippi Langkous - Astrid Lindgren

Een beroemde klassieker over het sterkste meisje ter wereld. Laat jouw (klein)kinderen kennis maken met de verhalen van Astrid Lindgren. In dit lekker dikke leesboek staan allerlei verhalen over Pippi Langkous. Ze woont helemaal alleen in Villa Kakelbont. Nou ja, niet helemaal alleen, want ze heeft een aapje en een paard. Samen met haar buurkinderen Tommy en Annika beleeft ze de gekste avonturen. Een perfect (voor)leesboek voor kinderen vanaf vijf jaar.


Matilda - Roald Dahl

Klassieke kinderboeken

Matilda - Roald Dahl

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje dat geweldig goed kan leren. Toen ze anderhalf was, kon Matilda al praten als een volwassene, met drie jaar kon ze al lezen en al vóór ze vijf was las ze boeken van wereldberoemde schrijvers. Haar ouders behandelen haar als een onderkruipsel en proberen haar te verdragen tot ze haar het huis uit kunnen jagen. Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken en bedenkt slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, juffrouw Bulstronk, haar ook wil aanpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand anders kan. Een fantastisch kinderboek van Roald Dahl met prachtige illustraties van Quentin Blake.


Otje – Annie M.G. Schmidt

Klassieke kinderboeken

Otje – Annie M.G. Schmidt

In dit boek van Annie M.G. Schmidt volgen we Otje. Otjes vader Tos is kok, maar soms gaat er nog wel eens wat mis met zijn kookkunsten en dan zit hij weer zonder werk. Gelukkig zijn Otje en haar vrienden er om hem te helpen.


Het grote boek van Madelief – Guusje Kuijer

Klassieke kinderboeken

Het grote boek van Madelief – Guusje Kuijer

Guusje Kuijer schreef vijf boeken over de onverwoestbare Madelief. Deze boeken zijn gebundeld in Het grote boek van Madelief. Je leest hoe ze verhuist naar een buurt in een andere stad met bijna geen andere kinderen. Alleen Robbie de Rover woont er ook; hij heeft zich verschanst in een dichtgetimmerd huis. Madelief krijgt ook een nieuwe en een gekke meester. En als haar oma dood is gaat Madelief bij opa logeren. Door veel met hem te praten begint ze te begrijpen wat voor moeilijk leven oma heeft gehad. Maar Madelief maakt nog veel meer mee en dat lees je allemaal in dit extra grote voorleesboek!


Sjakie en de chocoladefabriek – Roald Dahl

Klassieke kinderboeken

Sjakie en de chocoladefabriek – Roald Dahl

Als Sjakie een Gouden Toegangskaart vindt in een reep chocola, gaat zijn diepste wens in vervulling: hij krijgt een rondleiding door de geheimzinnige chocoladefabriek van meneer Willie Wonka. Wie zou er nou niet willen rondwandelen op de plek waar ze opstijglimonade met prik, holle-kiezen-vullende karamels, aardbeienspa-waterpistolen of aflikbaar behang voor kinderkamers maken? Maar in de fabriek schuilen ook grote gevaren… Beleef de avonturen van Sjakie in het boek van Roald Dahl. Voor kinderen vanaf 7 jaar!


De brief voor de koning - Tonke Dragt

Klassieke kinderboeken

De brief voor de koning - Tonke Dragt

Tiuri is bijna ridder. Nog één nachtje en dan vindt de ridderslag plaats. Deze laatste nacht moet hij in afzondering en absolute stilte doorbrengen. Juist dan klinkt er een schreeuw om hulp. Als Tiuri antwoordt, wordt hij geen ridder. Maar het gaat om leven en dood… Tiuri opent de deur. De nachtelijke bezoeker stelt hem een vraag die zijn leven zal veranderen. Hij moet een geheime brief bezorgen aan de koning, een brief die het lot van het hele koninkrijk zal bepalen. Tiuri moet alles achterlaten voor de reis: zijn thuis, zijn dromen – voor een opdracht die hem zijn leven kan kosten. Een spannend kinderboek van Tonke Dragt: De brief voor de koning.


Harry Potter en de steen der wijzen – J.K. Rowling

Klassieke kinderboeken

Harry Potter en de steen der wijzen – J.K. Rowling

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry's hele leven: hij wordt gered door een woest figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn ouders werkelijk waren.
Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9¾ belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.


De heksen - Roald Dahl

Klassieke kinderboeken

De heksen - Roald Dahl

Heksen zijn eng en gemeen, maar de heksen uit Roald Dahl's gelijknamige verhaal zijn afschuwelijk gemeen en lelijk en ze hebben een hekel aan kinderen. In dit spannende verhaal moet een jongetje het opnemen tegen de heksen en hun toverkracht om de kinderen van de wereld te redden.