Top 3 Kookboeken Otto Header

Top 3 kookboeken waar Yotam Ottolenghi de meeste inspiratie uit haalt

Naast Jamie Oliver is er in Nederland waarschijnlijk geen meer gevierde kookboekenauteur als Yotam Ottolenghi. De Brits-Israëlische kok, bekend van zijn verschillende deli’s en restaurant Nopi in Londen, schreef verschillende kookboeken die de top van de bestsellerlijsten beklommen. Ter ere van zijn nieuwste kookboek Simpel, waarvan hij in 5 maanden tijd 120.000 boeken verkocht, was hij in Nederland. Kookboekenexpert Laura de Grave vroeg hem tijdens een diner bij Scheltema - onder het genot van burrata met geroosterde druiven en venkelzaad - uit welke kookboeken hij zelf inspiratie haalt.

De smaakbijbel van Niki Segnit

De smaakbijbel van Niki Segnit

De Smaakbijbel van Niki Segnit is makkelijk te herkennen aan de cover met erop een cirkel met verschillende kleuren. Het boek gaat over hoe je smaken met elkaar kunt combineren. Het is een van mijn favoriete boeken!


Hoe te eten van Nigella Lawson

Hoe te eten van Nigella Lawson

Hoe te eten is een echte klassieker. Of je nu een ervaren of beginnende kok bent, dat maakt niet uit. Nigella leert iedereen er iets in, op haar eigen vertrouwde en geestige manier. Geen keuken is compleet zonder dit boek!


The new vegetarian cooking for everyone van Deborah Madison

The new vegetarian cooking for everyone van Deborah Madison

Ik ben ook dol op The New Vegetarian Cooking for Everyone van de Amerikaanse Deborah Madison. Ze is heel goed en fascinerend. Al haar kookboeken zijn vegetarisch. Misschien kennen jullie haar niet in Nederland (het boek is niet vertaald in het Nederlands), maar ze is de vegetarische koningin van het koken in Amerika. Echt een aanrader!


Laura
Laura