Header Leesclub Wangs 2
Leesclub

Leesclub De Wangs vs de wereld van Jade Chang

Iedere maand kiezen we een leesclubboek van de maand. Dit keer kozen we voor de actuele roman ‘De Wangs vs. de wereld’ van Jade Chang. Uitgeverij Signatuur stelde dit keer gratis exemplaren beschikbaar van dit boek voor de maand mei.

De leesclub

De leesclub wordt zoals altijd geleid door Jacandra van den Broek. Jacandra is hoofdredacteur van Boekentaal Mondiaal, een uitgave voor leesclubs en eigenaar van BoekBeeldTekst, een bedrijf dat onder andere materiaal en activiteiten voor leesclubs ontwikkelt. Als 'Redacteur leesclubs' schrijft Jacandra voor Lees Magazine en selecteert zij boeken die geschikt zijn voor leesclubs. Voor mei heeft zij de roman ‘De Wangs vs. de wereld’ van Jade Chang gekozen als leeslubboek van de maand.

“De tijd was eindeloos, maar glipte tegelijkertijd zonder grenzen en randen weg. Het was lastig om te onthouden wat voor dag het was als de grond onder je voeten voortdurend verschoof.”

De Wangs vs. de wereld, pagina 317

Over De Wangs vs. de wereld van Jade Chang

‘De Wangs vs. de wereld’ van Jade Chang is het zesde boek dat zal worden besproken in Jacandra’s leesclub. Het is een verfrissende, grappige en actuele roman over een Chinees-Amerikaanse familie die in een klap hun rijkdom verliest. Charles Wang, de vader van het gezin, wil na het verlies van zijn bedrijf alleen nog maar terugkeren naar China om dit verlies te vergeten en daar opnieuw te beginnen. Wanneer het gezin een hilarische road trip maakt richting zijn oudste dochter in New York, moet Charles kiezen tussen zijn familie bij elkaar te houden en zijn droom in China.

Immigrant en eigenwijze zakenman
Charles Wang is kwaad op Amerika. Als immigrant en stronteigenwijze zakenman heeft hij een zeer succesvol cosmetica-imperium opgebouwd. Maar door de crisis is hij opeens alles kwijt. Wat volgt is een hectische road trip met zijn zoon, zijn jongste dochter en zijn tweede vrouw. Ze rijden van Bel Air naar upstate New York, waar zijn oudste dochter woont.

Charles moet kiezen tussen de oude en de nieuwe wereld, tussen alles achterlaten en zijn droom om in China opnieuw te beginnen. Als hij daar het land van zijn voorouders terug kan claimen komt alles goed, denkt hij.

‘De Wangs vs. de wereld’ is een eigentijds en aantrekkelijk boek met actuele thema's. Het boek staat al op vele must read-lijstjes en is een frisse versie van Little Miss Sunshine.

Engelstalig interview met Jade Chang op de Miami Book Fair 2016, waarin zij o.a. vertelt over het ontstaan van ‘De Wangs vs. de wereld’, haar drijfveren om dit verhaal te vertellen en de plaats van het verhaal in de literaire traditie en immigrantenliteratuur.

Praat mee

Onder de knop 'Praat mee' onderaan de pagina, vind je om de paar dagen steeds nieuwe discussievragen over het boek. Tot 17 mei zullen de vragen die gesteld worden ook te beantwoorden zijn als je het boek nog niet (helemaal) uit hebt. Na 17 mei wordt van de deelnemers verwacht dat ze het boek uit hebben en volwaardig deel kunnen nemen aan de gesprekken.

We zijn benieuwd naar je mening! En we nodigen je uit om ook vooral op elkaar te reageren.