Header Leesclub Lief Van Je
Leesclub

Leesclub Lief van je van Roanne van Voorst

Iedere maand kiezen we een leesclubboek van de maand. Dit keer kozen we voor de roman Lief van je van Roanne van Voorst. Uitgeverij Brandt stelde gratis exemplaren beschikbaar van dit boek van de maand maart.

De leesclub

De leesclub wordt zoals altijd geleid door Jacandra van den Broek. Jacandra is hoofdredacteur van Boekentaal Mondiaal, een uitgave voor leesclubs en eigenaar van BoekBeeldTekst, een bedrijf dat onder andere materiaal en activiteiten voor leesclubs ontwikkelt. Als 'Redacteur leesclubs' schrijft Jacandra voor Lees Magazine en selecteert zij boeken die geschikt zijn voor leesclubs. Voor maart heeft zij de roman Lief van je van Roanne van Voorst gekozen als leeslubboek van de maand.

“Een tijdje probeerde ik te doen als zij, misschien omdat ik hoopte dat we erin zouden slagen om met elkaar te communiceren in de stilte, maar haar frequentie was en bleef onvindbaar voor mij.”

Lief van je, pagina 15

Over Lief van je van Roanne van Voorst

Lief van je van Roanne van Voorst is een ontluisterende en actuele roman, over kameraadschap, eenzaamheid en angst voor het onbekende, gebaseerd op waargebeurde verhalen van militairen.

“Ongeveer een halfuur nadat mijn broertje zijn eerste zoen kreeg, is hij onder de Van Marelbrug op het wateroppervlak te pletter geslagen.” Het was lief van haar geweest - zeiden haar ouders - haar broertje Justin een keer mee uit te nemen, maar zij geloofden dat ze onschuldig was. De 19-jarige studente Rêve denkt daar anders over. Ze worstelt met haar verantwoordelijkheid voor wat er gebeurd is. Het enige wat ze nu nog kon doen, was de strijd afmaken die hij wilde beginnen in Syrië. Langzaam en onafwendbaar voltrekt het noodlot zich. Waar houdt verantwoordelijkheid op en begint schuld?

“Een bijzonder krachtige en trefzekere roman, met een geheel eigen en nieuwe stem die nog dagen nadat ik het boek uit had bleef naklinken.”

- Herman Koch -

Praat mee

Onder de knop 'Praat mee' onderaan de pagina, vind je om de paar dagen steeds nieuwe discussievragen over het boek. Tot 15 maart zullen de vragen die gesteld worden ook te beantwoorden zijn als je het boek nog niet (helemaal) uit hebt. Na 15 maart zullen de vragen inhoudelijker worden.

We zijn benieuwd naar je mening! En we nodigen je uit om ook vooral op elkaar te reageren.