Ragdoll Header
Leesclub

Leesclub Ragdoll van Daniel Cole

Iedere maand kiezen we een leesclubboek van de maand. We hebben tot nu toe al een aantal verschillende boeken besproken, maar nog niet eerder kozen we voor een thriller. Uitgeverij Luitingh-Sijthoff stelde dit keer gratis exemplaren beschikbaar van het boek van de maand maart, het spannende ‘Ragdoll’ van Daniel Cole.

De leesclub

De leesclub wordt zoals altijd geleid door Jacandra van den Broek. Jacandra is hoofdredacteur van Boekentaal Mondiaal, een uitgave voor leesclubs en eigenaar van BoekBeeldTekst, een bedrijf dat onder andere materiaal en activiteiten voor leesclubs ontwikkelt. Als 'Redacteur leesclubs' schrijft Jacandra voor Lees Magazine en selecteert zij boeken die geschikt zijn voor leesclubs. Voor maart heeft zij de thriller ‘Ragdoll' van Daniel Cole gekozen als leeslubboek van de maand.

"Het duurde even voordat Wolf het meest verontrustende aspect van de surrealistische scène opmerkte: het zwarte been aan de blanke romp. Hij begreep niet wat hij zag en liep verder de kamer in. Van dichtbij zag hij de grove steken waarmee de niet bij elkaar passende lichaamsdelen aan elkaar waren gezet…”

Ragdoll, pagina 24

Over Ragdoll van Daniel Cole

‘Ragdoll’ van Daniel Cole is het vijfde boek dat zal worden besproken in Jacandra’s leesclub. Het is het bloedstollende debuut van de Britse Daniel Cole die als ambulancebroeder werkte toen hij het schreef. Het boek maakte van Cole een ‘overnight succes story’, want de rechten zijn inmiddels aan meer dan 30 landen verkocht en het boek zal worden verfilmd voor tv.

Zes slachtoffers, één lichaam

Omstreden rechercheur William Fawkes, bijgenaamd Wolf, keert na maanden van psychologisch onderzoek terug bij het korps. Samen met collega’s Emily Baxter en Alex Edmunds moet hij de meest bizarre zaak uit zijn carrière zien op te lossen: diverse lichaamsdelen van zes slachtoffers aan elkaar genaaid als een menselijke pop – een lijk dat in de pers al snel ‘de lappenpop’ wordt genoemd.

De zaak komt in een stroomversnelling als er een lijst met zes namen opduikt, compleet met data waarop de ‘Lappenpop Moordenaar’ zal toeslaan. De laatste naam op de lijst is die van Wolf…

Praat mee

Onder de knop 'Praat mee' onderaan de pagina, vind je om de paar dagen steeds nieuwe discussievragen over het boek. Tot 10 maart zullen de vragen die gesteld worden ook te beantwoorden zijn als je het boek nog niet (helemaal) uit hebt. Na 10 maart wordt van de deelnemers verwacht dat ze het boek uit hebben en volwaardig deel kunnen nemen aan de gesprekken.

We zijn benieuwd naar je mening! En we nodigen je uit om ook vooral op elkaar te reageren.