Headerleesclubspringbonen
Leesclub

Leesclub: Springbonen van Wanda Bommer

Iedere maand kiezen we een leesclubboek van de maand. Dit keer kozen we voor de roman Springbonen van de Nederlandse Wanda Bommer. Uitgeverij Nijgh & Van Ditmar stelde gratis exemplaren beschikbaar van dit boek van de maand november.

De leesclub
De leesclub wordt zoals altijd geleid door Jacandra van den Broek. Jacandra is hoofdredacteur van Boekentaal Mondiaal, een uitgave voor leesclubs en eigenaar van BoekBeeldTekst, een bedrijf dat onder andere materiaal en activiteiten voor leesclubs ontwikkelt. Als 'Redacteur leesclubs' schrijft Jacandra voor Lees Magazine en selecteert zij boeken die geschikt zijn voor leesclubs. Voor november heeft zij de roman Springbonen van Wanda Bommer gekozen als leeslubboek van de maand.

"Het hotel heet The Madonna Inn en lijkt op een slagroomtaart gevuld met zuurstok. We zetten onze zonnebrillen op tegen al het roze in de lobby."

Springbonen, pagina 16

Over Springbonen van Wanda Bommer
Springbonen van Wanda Bommer is een meeslepende roman over een roadtrip die de verhoudingen binnen een gezin genadeloos blootlegt.

Velen dromen ervan: een roadtrip door het zuidwesten van de Verenigde Staten. Californische stranden, adembenemende canyons, sprankelend Las Vegas...
Claire Kouwenaar is maanden bezig geweest om de ultieme reis te plannen voor haar gezin. Maar zelfs een droomvakantie blijkt niet voldoende om de broze familiebanden te verstevigen. Integendeel. Sinds Claire haar tweelingdochters verteld heeft dat ze oorspronkelijk zwanger was van een drieling, zijn de meisjes ervan overtuigd dat ze hun potentiële broertje geabsorbeerd hebben. Ze dragen hem met zich mee, gaan met hem in gesprek, en houden rekening met zijn wensen. Tijdens de roadtrip begint het broertje steeds nadrukkelijker om een eigen lichaam te zeuren. De pubers bedenken fantasievolle oplossingen voor deze kwestie, maar verliezen daarbij de realiteit zorgwekkend ver uit het oog. Claire en haar echtgenoot Rogier worden ondertussen in beslag genomen door concretere problemen. Zij ontdekken dat het redden van hun relatie minimaal een van hun beider carrières zal kosten. De vraag is niet alleen wie van de twee dit offer zou moeten brengen, maar ook of hun huwelijk deze prijs nog waard is.

Interview met Wanda Bommer naar aanleiding van het verschijnen van Springbonen

Praat mee
Onder de knop 'Praat mee' onderaan de pagina, vind je om de paar dagen steeds nieuwe discussievragen over het boek. Tot 10 november zullen de vragen die gesteld worden ook te beantwoorden zijn als je het boek nog niet (helemaal) uit hebt. Na 10 november zullen de vragen inhoudelijker worden.

We zijn benieuwd naar je mening! En we nodigen je uit om ook vooral op elkaar te reageren.