Koken singles
Koken singles
Recensies

Lekker en gezond koken voor singles van Adam Bjerck bestaat uit lekkere gerechten en is ook nog eens handig

Als er iets is waar ik blij van wordt, is het lekker eten. Maar bij voorkeur wel gemakkelijk te maken, snel op tafel. En tja… voor één persoon is het soms extra lastig. Daarom stond ik te popelen om het boek van Adam Bjerck Koken voor singles uit te proberen! Lekkere, makkelijke, gevarieerde recepten geschikt voor één persoon en ook ideaal voor studenten dus!

Handige opbouw

Toen het boek binnen kwam, viel me al direct op dat het kwalitatief een stevig, mooi uitziend boek is. Vooral enthousiast ben ik over de dikte van de pagina’s! Menig keukenprinses heeft wel eens staan klooien in de keuken om van die dunne bladzijdes in je kookboek om te staan met handen die vol kooksappen zitten. Geen succes. Deze bladzijdes zijn dik en gemakkelijk om te slaan en hebben minder te lijden onder het vuil uit de keuken. Daarbij zijn alle gerechten vergezeld van prachtige foto’s. Bij het zien daarvan alleen al krijg ik honger! Het boek is uitgebouwd uit een duidelijke structuur. Uiteraard beginnen we met een inhoudsopgave en een voorwoord zodat je weet wat je te wachten staat. Daarna heb je dertien weekmenu’s. Je kunt voorlopig wel even vooruit dus. Elk weekmenu start met een boodschappenlijst gevolgd door vier recepten. Tot slot volgens nog twee hoofdstukken met recepten voor salades en soep. Zo kun je je maaltijd gemakkelijk uitbreiden en aanvullen als je meer gangen zou willen koken.

Dit boek maakte mij meteen al enthousiast om aan de slag te gaan. Het ziet er mooi en stevig uit en de opbouw is overzichtelijk. Wat ik leuk vind is dat er niet te veel ‘gezever’ in staat. Gewoon het recept en hoppakee. Wel leuk is dat er bij elk recept een kleine uitleg staat ter introductie. Twee tot drie zinnen. Meer dan genoeg. Zeer fijn is de manier waarop de recepten staan uitgeschreven. Duidelijk en stapsgewijs en de ingrediënten zijn dikgedrukt.

Nadelen

Het enige nadeel vind ik wel echt dat er geen tijdsindicatie bij de recepten staat! Dit vind ik persoonlijk juist heel relevant om te weten. De ene dag heb je veel tijd om te koken, de andere dag niet. Bij het inplannen van wat ik eet wil ik weten hoe lang een gerecht duurt om klaar te maken zodat je daar rekening mee kunt houden. Nu moet ik eerst het hele gerecht doorlezen en zelf rekenen. Niet handig!

Aanrader of niet

Dit receptenboek is een succes! Ik vind de manier waarop de recepten zijn beschreven erg prettig. Het is een duidelijk geschreven handleiding om te koken. Verrassende ingrediënten die toch lekker zijn. Al hangt dat natuurlijk een beetje af van je eigen kookkunsten. Maar met dit boek is de kans dat je een lekkere, gezonde maaltijd op tafel zet zeer groot. Absoluut een fijn boek om te hebben als je inspiratie nodig hebt en vaak maar voor één persoon kookt.

Madelon
Madelon