Thomas Arisman Header
Column

Lente in je bol!

Het is lente en dan worden weer heel veel singles onrustig. Want de lente is het jachtseizoen. De lente is tijd voor actie. De lente is date-time. Ook op mij is de jacht weer geopend, vrees ik. De afgelopen weken kreeg ik wat datemailtjes van vrouwen die mijn nieuwe boek Sex & the Single hebben gelezen. Geen domme vrouwen dus. Wel vrouwen met smaak. Deze vrouwen denken dat ik een leuke, frisse, gezonde vent ben. Dat ben ik ook wel, maar dan vooral in de herfst en in de winter. In de lente daarentegen ben ik een zieke geest, een enge freak, een perverse creep. Zeg maar gerust: een lentepsychopaat. Echt, met mij wil je niet daten, en al helemaal niet in de lente.

Blootje voetjes in teenslippers
Mijn vrienden zijn godallemachtig blij dat het voorjaar is, want de vrouwen laten eindelijk weer wat huid zien. Armen, benen, buiken, decolletés – ik zag zelfs twee niet-kinderachtige billen uit een wel heel kort broekje kruipen. Als mijn vrienden al dat vrouwelijke bloot zien, raken ze door het dolle heen. Ik niet. Blote benen, blote billen, blote borsten: ik word er niet koud of warm van. Jezus man, wat ben jij voor een hetero?, hoor ik nu iemand denken. Nou iemand, dat zal ik je uitleggen: ik ben een hetero die opgewonden raakt van blote voetjes. Nee, dat is niet helemaal waar: ik ben een hetero die opgewonden raakt van blote voetjes in teenslippers. En als er dan ook nog eens een ringetje om een van die blote teentjes is geschoven, ontplof ik. Van pure geilheid. Ik zei het toch: ik spoor niet.

Grommen, snuiven en kwijlen
Ook zo verschrikkelijk: ik loop alleen maar naar de grond te staren. Zoeken, zoeken, zoeken. Oogcontact interesseert me niet, ik wil voetcontact. Een paar jaar geleden vroeg ik nog wel eens aan een vrouw op straat of ik haar voetjes mocht likken, maar sinds ik een klap voor mijn kop heb gekregen, ben ik daar maar mee gestopt. Pijn is fijn, maar die dreun was echt te hard. Nu is het dus lente en om me heen verschijnen steeds meer voetjes in teenslippers. Ik heb het dus knap zwaar. Ik loop te grommen, te snuiven, te kwijlen en ik heb een enge blik in mijn ogen. De blik van een psychopaat. Gelukkig duurt de lente maar tot 1 juni. Daarna is het zom… Help!
Regelmatig wordt mij gevraagd waarom ik nog single ben. Ik heb werkelijk geen idee.

Thom Arisman

Thom Arisman is journalist, schrijver, columnist, mens, en single. Hij is schrijver van de boeken 'Thom.Single.Man.', 'Mr. Single' en 'Single van beroep'' en speciaal voor lees.bol.com heeft hij een column geschreven over de lente.