De Zeven Zussen Storm Header
Recensies

De zeven zussen - Storm: “De serie is absoluut een topper”

Moeten we de succesvolle serie De zeven zussen nog voorstellen? Het eerste deel van de zevendelige serie wist wereldwijd een gevoelige snaar te raken, en ontzettend veel lezers keken reikhalzend uit naar het vervolg. Er kan opgelucht adem gehaald worden: de volgende delen zijn vertaald naar het Nederlands én Lucinda Riley weet het niveau van het eerste deel te behouden.

Ambitieus project

Hoewel de volledige serie een enorm ambitieus project is, houdt Riley het voor de lezer overzichtelijk door telkens vanuit dezelfde structuur te werken. Het verhaal van elk van de geadopteerde zussen begint immers op min of meer hetzelfde moment, namelijk met de dood van hun vader. Nadat de notaris hun het testament voorleest en ze elk een hint over hun afkomst krijgen, gaan de zussen uit elkaar. Op dat moment krijgt binnen elke afzonderlijke roman één zus de hoofdrol en volgt de lezer haar in de maanden die op de dood van haar vader volgen. Deze methode houdt in dat de lezer de verschillende delen los van elkaar kan lezen, al is het natuurlijk altijd leuker om de chronologie van de auteur aan te houden – de boeken zijn trouwens zo goed dat je ze toch allemaal zal willen lezen, dus dan kan je maar beter beginnen bij het begin.

Zeilen en muziek

Storm, het tweede deel van de serie, is een roman die zowel zeilfanaten als liefhebbers van klassieke muziek zal aanspreken. Ally is namelijk beroepszeilster, die haar passie voor dwarsfluit aan de kant heeft geschoven om deel te nemen aan zeilraces. De energie van het varen, maar ook de gevaren ervan worden op zo’n manier beschreven dat je je een deel van de bemanning voelt en Ally’s overgave ook begrijpt. Ze vindt in mede-beroepszeiler Theo de liefde van haar leven. Hun prille liefde wordt echter op de proef gesteld door de dood van Ally’s vader. Hij was haar mentor, de man die haar de liefde voor het zeilen heeft bijgebracht. Hoewel ze zich sterk wil houden en haar nuchtere karakter haar dwingt om haar leven opnieuw op te nemen, voelt ze het gemis enorm. Theo vangt haar op een geweldige manier op en bewijst zo haar zielsverwant te zijn. Hoewel dit vreselijk dromerig en sentimenteel klinkt, leest Storm niet zo. De romantiek komt in realistische porties en de rouw zorgt voor een stabiel geheel van emoties.

Anna Landvik

Wanneer ze zich alsnog van het zeilen afkeert, hervindt ze haar liefde voor muziek. Op zoek naar haar biologische achtergrond trekt ze naar Noorwegen en duikt ze in het leven van de 19e eeuwse componist Edvard Grieg. Zo leest ze onder andere de biografie van Anna Landvik die het van boerendochter tot bekende zangeres aan de zijde van Grieg schopt. Zowel het Scandinavische landschap als de sfeer worden goed beschreven en de verschillende tijdslijnen geven een duidelijk beeld van de evolutie die het land en de bewoners doorgemaakt hebben. De wisselwerking tussen beide verhaallijnen is bijzonder knap en toont dat Riley in staat is om verschillende genres op een succesvolle manier door elkaar te mixen.

Een page-turner

Riley’ schrijfstijl is erg toegankelijk en hoewel sommige gebeurtenissen net iets te toevallig zijn, is het ontspannend om zowel Ally als haar zussen beter te leren kennen. Je voelt je heel snel bij hen betrokken en wil niets liever dan alles over hen te weten te komen. Binnen het feelgood genre is de serie van de zeven zussen absoluut een topper. Laat je niet afschrikken door de omvang van deze roman. Het is een echte page-turner die je opslokt en van begin tot einde vasthoudt. In het laatste hoofdstuk van Storm schakelt Lucinda Riley over op de derde zus, Star. De cliffhanger zorgt ervoor dat je in een rechte lijn naar het derde deel gekatapulteerd wordt.

Wil je altijd op de hoogte zijn van de boeken binnen jouw favoriete genre? Stel je voorkeur in en ontvang updates.

Sigried
Sigried