Lang Gelukkig
YA & NA

Madelon: "Lang & Gelukkig is de must-have voor elke fan van de Selectie serie"


Kun jij net als ik geen genoeg krijgen van de Selectie Serie van Kiera Cass? Dan is het nieuwe boek Lang & Gelukkig een échte must-have voor jou. Deze nieuwe bundel is namelijk een echt collectors item in mijn ogen. Dit prachtig geïllustreerde boek bevat vier novelles rondom de serie: De Prins, De Lijfwacht, De Koningin en De Favoriet. Elk verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van verschillende personages in het boek. Hoe beleefden zij de belangrijke scènes uit de serie, die je hebt meegemaakt vanuit America Singer? Of hoe verging de selectie Koningin Amberly.

Deze vier korte verhalen werden eerder al in Nederland uitgegeven, per twee gebundeld. Toch is dit boek een meerwaarde, want het biedt meer dan deze vier verhalen. Zoals prachtige illustraties, een kaart van Illéa, exclusieve scènes en meer informatie over enkele meiden uit de selectie.

Huiverig van novelles

Toevoeging?
Van novelles word ik vaak een beetje huiverig. Ik heb regelmatig het gevoel dat auteurs ze schrijven om het schrijven. Omdat de fans meer willen, als een soort zoethoudertje in plaats van een echte toevoeging op het verhaal. Nu ben ik wat betreft deze serie wat bevooroordeeld als diehard fan, dus ik laat me niet over dat eerste uit, maar we over dat tweede. Want ongeacht of het een zoethoudertje is, ik vind wel dat novelles iets moeten toevoegen aan het bestaande. In dit geval vind ik dat Lang & Gelukkig wél een toevoeging is. Ik sta niet enthousiast in mijn handen te klappen bij elk van de verhalen, maar voor mijn gevoel geeft de meerderheid van dit boek mij wel écht een beter begrip van het verhaal en de wereld van America. Hoewel De One al veel deed met mijn gevoelens voor Celeste, doet dit boek daar nog meer mee. Net als met enkele andere personages. En laten we eerlijk zeggen: als jij een echte fan bent, dan wil je toch juist nóg meer lezen over de wereld van je favoriete boeken.

Het perfecte plaatje
Wat ik vooral geweldig vind aan dit boek, is de vormgeving. Dat is ook één van de redenen dat ik dit boek extra koester. Qua cover is Van Goor afgeweken van het origineel. Die was al super mooi, maar de Nederlandse uitgever heeft absoluut ook een top cover neergezet. Prachtige kleuren, prachtige foto’s: een perfect plaatje. En daar komt dan de binnenkant nog bij. Op de binnenkant van de cover staat de kaart van Illéa. Niet heel bijzonder, maar toch leuk om te hebben. Verder zit de bundel vol met prachtige illustraties, waarin je verhaal nog meer tot leven komt.

Must-have
Zoals ik al aangaf is Lang & Gelukkig de must-have voor elke fan van de Selectie serie. De korte verhalen die erin staan, zijn niet nieuw. Je had ze al kunnen lezen in voorgaande bundels. Het exclusieve bonusmateriaal daarentegen is wel alleen te lezen in dit boek. Hoewel niet alles een toegevoegde waarde heeft op het verhaal, is het toch interessant om belangrijke scènes uit de reeks nu eens vanuit een ander perspectief te lezen. Dat in combinatie met de prachtige vormgeving, maakt dat je smelt voor dit boek en het hoe dan ook in je kast wil hebben staan.

Madelon
Madelon